kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Want to Buy a Dog

kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby jurate67 » 24 Apr 2010, 10:03

Labdien. gribu nopirkt sunīti, kurs būtu labs draugs un spēļu biedrs dēliņam, kuram jau gandrīz gadiņš. ( sunītis nebūs domāts ņurcīšanai, plūkāšanai un "vazāšanai" aiz astes pa māju, tomēr zīdainis prasa iecietību). dzīvojam dzīvoklī mazpilsētā, tāpēc tam jābūt no mazajām šķirnēm.
svarīgākās lietas: stabila nervu sistēma, iecietīgs, ja iespējams, ne ļoti čakls rējējs un ne ļoti kašķīgs ar lielajiem suņiem, un lai varētu arī ziemā pa sniedziņu padzīvoties, būtu ne tik salīgs ka tie galīgi plikiņie.
bija doma par punduršpicu vai vācu mazo špicu (paskats gan nav manā gaumē), biezā kažoka dēļ, ziemā varētu spēlēties sniegā. bet neatradu informāciju par viņu raksturiem un sadzīvošanu ar maziem bērniem. ja kādam ir info vai pieredze, padalieties.
un protams, būšu pateicīga arī par citu šķirņu ieteikšanu.
jurate67
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 24 Apr 2010, 10:01

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby ingo » 24 Apr 2010, 10:42

Nezinu teikt par citiem špiciem, bet Teo noteikti nav sajūsmā par maziem bērniem. Pie tam, man būtu bail, ka bērns netīšām nenodara pāri tik mazam suņam kā punduršpics vai līdzīgām šķirnēm. Ā, kluss špics pilnīgi noteikti nav :) Šādā kombinācijā mazs bērniņš un maza auguma suns nepieciešama dubulta uzmanība visu laiku. Tās protams tikai manas domas, no manas nelielās pieredzes ar špiciem, kādam citam tas var būt savādāk ;) Katrā ziņā man špiciņi ir vismīļākie un kažoka kopšana nebūt nav sarežģīta
User avatar
ingo
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1147
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby Barbariisha » 24 Apr 2010, 11:13

Man ir bezšķirnes pundurpinčers es neteiktu, ka ir no tiem čaklākajiem rejējiem. Kažoks īss, spēlēties patīk, maza augma sins. Suns gan ļoti aktīvs.
Es nezinu varbūt man ir trāpījies tāds klusais variants varbūt citi sugas brāļi tādi nav!!! :grr:
Tas ir ne tikai atkarīgs no šķirnes,kāds būs suņa raksturs, bet tas arī atkarīgs no paša indivīda. Viss nav šķirnes noteikts.
Image
Barbariisha
Puppy
Puppy
 
Posts: 241
Joined: 20 Jan 2010, 11:03

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby AliseM » 24 Apr 2010, 11:23

Manuprāt, šī tēma nav atklāta īsti pareizajā vietā, bet gan jau moderatori saliks visu pa vietām.
Katrā šķirnē ir savi bērnu mīļi un nemīļi. pavisam mazu sunīti tiešām ir diezgan bīstami atstāt ar mazuli, jo diemžēl ir bijuši gadījumi, kad bērns, pats to negribot, ļoti smagi nodara pāri kucēnam. Labāk izvēlēties kaut ko starp mazu un vidēju vai vidēju, bet ir arī ļoti tolerantas lielās šķirnes. mans jaunākais bērns izauga kopā ar mitelšnaucera kucīti - meita piedzima jūnijā, kucēns - septembrī un tā no novembra viņas auga kopā. Kucēnam pret bērnu bija fantastika atbildības un uzmanības pilna attieksme - savukārt, bērnus mēs audzinājām tā, ka suns ir kaut kas tāds par ko mēs visi esam atbildīgi un mums visiem sunīts ir ļoti jāmīl un par viņu ir jārūpējas. Mūsu mazā mācoties staigāt pat diezgan kārtīgi pieturējās pie mazās suņu meitenes, bet nekad nebija nekādas zobu rādīšanas vai kāda citāda neapmierinātības izpaušana, viņa pat pati it kā piedāvājas un stāvēja, kamēr mazā uzstutējās - mēs gan centāmies bērna roķeli pārlikt uz mazāk jūtīgu vietu (no uzacīm uz muguras spalvām). bet.... mums pašiem sākotnēji gāja diezgan grūti, jo mazā sune gribēja daudz skriet un ārā ne visai labi klausīja. es ar diviem maziem bērniem nekādi nevarēju saorganizēties normālai suņa apmācībai - mēs tā īsti labi sākam saprasties apmēram tad, kad sunei bija kādi divi gadi - laikam visi pieaugām, pieradām... Atceroties to sākumu, man liekas, ka sunītei ar mums arī nebija viegli - mēs viņai nevarējam sniegt pilnvērtīgas bērnības un jaunības izklaides un tagad man ir dzelžains likums - ja nav laika pilvērtīgi ar suni darboties, tad jāpagaida, kad tāds laiks pienāks...
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby jurate67 » 24 Apr 2010, 13:03

alise man patīk lielās šķirnes, bet dzīvoklī tādam būtu pašauri, tādēļ gribu mazo...
runājot par savainošanu, neko tādu gan negribētos. varbūt mazliet pagaidīt...
jurate67
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 24 Apr 2010, 10:01

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby jurate67 » 24 Apr 2010, 13:08

ē, pundurpinčers tak ir mazs dobītis :D un nemaz tik trausls ar neizskatās. paldies, Barbariisha :) varbūt šis derētu.
vai kāds ko zin par pundurpinčera saprašanos ar maziem bērniem? un kā viņi ziemā, nesalst?
jurate67
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 24 Apr 2010, 10:01

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby link » 24 Apr 2010, 13:14

jurate67 wrote:vai kāds ko zin par pundurpinčera saprašanos ar maziem bērniem? un kā viņi ziemā, nesalst?


Te jums bus laba pincheru audzetava. Domaju, ka tur ari paskaidros, ka ar berniem. Lai gan mana pieredze rada, ka pinchers + pavisam pazs berns = ne parak labs rezultats.
http://www.minpin.lv/latvian/musu_draugi_lat.html

Ko teiksiet par biglu? Nav liels, nav mazs, nav dominanta shkjirne, loti aktivs ari, ziema var staigat bez "drebitem". Ja man butu jaizvelas starp mini-dobiti un biglu, es izveletos biglu(sitiacija, kur majas ir berns).
link
 

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby jurate67 » 24 Apr 2010, 13:23

"Bīgliem piemīt skaļš gaudojošs rējiens, kas lieliski noder medībās, taču iespējams traucēs jums un jūsu kaimiņiem" :D no dinozoo.
bīgli ir palieli,10 kilo, bet izskatās tiešām draudzīgi. vai tādam nebūs pagrūti dzīvoklī?
jurate67
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 24 Apr 2010, 10:01

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby link » 24 Apr 2010, 13:29

jurate67 wrote:"Bīgliem piemīt skaļš gaudojošs rējiens, kas lieliski noder medībās, taču iespējams traucēs jums un jūsu kaimiņiem" :D no dinozoo.
bīgli ir palieli, 10 kilo, bet izskatās tiešām draudzīgi. vai tādam nebūs pagrūti dzīvoklī?

Nepazistu nevienu rejoshu biglu :neparliecinats: Burtisku atshkiribu starp dzivokli un privatmaju neredzu. Piemeram mans dzivoklis ir 86 ar kaut-ko kv. metri, un kadreiz bija maja - 90 kv. metri. 4m starpiba? Tik un ta biglu nevar ara turet, tikai ieksha... uz divaniem un spilveniem :kanepe: Biglistu sadala ir loti aktiva un tauta tur ir draudziga, vienmer uz visiem jautajumiem atbildes ;)
link
 

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby Kriste » 24 Apr 2010, 13:38

Nevienam sunim dzīvoklis nebūs par šauru, ja tiks nodrošinātas aktīvas pastaigas vismaz 2x dienā. Bīgls pie tam pieder pie dikti aktīviem suņiem. Mans bīgls ir izcils bērnu draugs - labprāt rotaļājas, bet ļoti uzmanīgi, jau ar rāpojošu bēbi, sabučos arī vēl nerāpojošu, un vienmēr zina, kad bērns iet par tālu, t.i., sāk raustīt suni vai tml., un tad viņa veikli pazūd no bērna redzes loka.
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby Noise » 24 Apr 2010, 13:39

suns buutu jaanjem peec patikshanas savienoshanas ar iespeejaam/uznjeemiibu. ar domu, ka SEV, nevis beernam.

link rej :hih: tiesa gan man taa laime nav bijusi tuseeties ar biigliem maajas apstaakljos, bet izstaadees tie ir vieni no lielaakajiem dziedaataajiem.

bet rieshanas jau arii atshkjiraas - vai tas ir azarts, satraukshanaas speeles laikaa, mediibaas vai seezhot pie durviim un histeeriski vaukshkjot pie katra troksnja vai garaam gaajeeja.
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby donna-tonna » 24 Apr 2010, 14:06

Link, ja pievērsīsi uzmanību bīglu ampluā, tad sapratīsi, ka šis suns pēc definīcijas nevar būt kluss. Man nav bijis bīgls, bet ir bijis bladhaunds - šiem kopīgs ir tas, ka viņi ir dzinējsuņi - tātad, taures uz kājām. Ts, protams, nav tāds rējiens, kā sīksuņiem, kuri visas sūdzības, gribuļus un ierosinājumus pauž uzstājīgi kvankšķot, bet nu... Un tas ir suns, kuram ir vajadzīga pieklājīga slodze un vēlams - darbs profesijā.
Man arī liekas, ka uzstādījums ir nevis bērns, bet gan - suni ņem vecāki sev. Jā, mazsunīši nebūtu īsti piemēroti ģimenei, kurai ir mazi bērni, bet ir pietiekoši daudz nedaudz lielāku šķirņu (līdz 10 kg), kuriem bērna rociņas (nesaku, ka apzināti), bet nevarētu sagādāt sāpes. Nu, manam čihujam bērni iebj, jā - viņam bērnības trauma, bet, redzot, ko bērni grib ar viņu darīt - es viņa vietā arī negribētu būt kopā ar maziem bērniem... :sajucis: Vēl - vislabāk ģimenei, kurā aug bērns, būtu piemērotāka kuce. Suņupuikām pa lielam bērni ir pie kājas, viņiem ir savs bizness. Jā, viņi pacieš uzmanības apliecinājumus, bet pie pirmās izdevības tin projām. Ja man būtu mazs bērns, mana izvēle viennozīmīgi apstātos pie vidēja izmēra (10-15 kg) stipras uzbūves suņa.
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby ewita » 24 Apr 2010, 14:36

mini bulka! :hih:
Image
User avatar
ewita
Puppy
Puppy
 
Posts: 364
Joined: 15 Jan 2010, 12:26
Location: LV

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby jurate67 » 24 Apr 2010, 14:39

Noise, Donna-tonna, doma jau man ir pareiza, laikam noformējums pieklibojis. protams, ka suni ņemu sev un visai ģimenei, bet man ir ļoti svarīgi, lai šis suns labi satiktu ar dēliņu, tāpēc tas jautājumā tika nostādīts kā prioritāte. :) Donna, vai Tev būtu kas konkrēts padomā?

btw, arvien vairāk atsauksmju par labu bīgliem :) bet darbu profesijā nodrošināt viņam gan nevarēšu... :)
jurate67
Baby
Baby
 
Posts: 11
Joined: 24 Apr 2010, 10:01

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby AliseM » 24 Apr 2010, 14:51

Tepat kucēnu sadaļā ir burvīgs mazu Cavalier King Charles spaniela dāmu piedāvājums. Manuprāt, jauka un draudzīga neliela auguma šķirne.
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby emy » 24 Apr 2010, 15:08

man pašai ir tieši 10 kg smags šnaucertrejers ar nezināmu izcelsmi :hih: ļoti, loti draudzīgs pret visiem, bet otru tādu nedabūt :hih:
patiesībā gribēju padalīties ar vienu konkrētu pieredzi ar bīglu meiteni. Suns tika paņemts 10 gadīgam bērnam. Pieaugušajiem nav laika vispār ņemties. bērns netiek galā. Nekādas slodzes, nekādi treniņi nav. Rezultāts? Izdemolēta māja saimnieku prombūtnē, sagrauzti apavi, apģērbi un bērns pastaigas laikā faktiski izskatās tā it kā suns viņu būtu izvedis pastaigā. Man radies iespaids, ka ļoti aktīva šķirne un ļoti vajag noslodzi. Bet tas tiešām mans subjektīvais novērojums. Man šķistu piemēroti mazie šnauceri. Hmm.. - skotu terjers? franču buldodziņš?
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby BaibaB » 24 Apr 2010, 15:14

man par bīglu ir līdzīgs novērojums kā emy, aktīvs suns, kam vajag veltīt daudz laika. diez vai suns būs laimīgs, ja to izvedīs ārā tikai saitītē blakus ratiņiem. bīgls tomēr ir ar ļoti spēcīgiem mednieka instinktiem.
šnauceru? nezinu, neieteiktu. manam mazajam šnauceram ir bērnības trauma, māsas bērni. tagad viņš mazus bērnus necieš ne acu galā. un arī šnaucers ir aktīvs un enerģisks suns ar raksturu, un jaunajai māmiņai nebūs laika ne taksi, ne šnauceru, ne bīglu vadāt ārā garās pastaigās atsevišķi. jo ar pastaigu blakus bērna ratiņiem pietiktu tikai pārbarotam mazkustīgam veterānam. un šnauceram vajag stingru audzinošu roku, lai tas neuzkāptu saimniekiem uz galvas. vai saimniecei pietiks laika un apņēmības tikt galā ar bērnu un vēl šnauceru (un da jebkuru kucēnu)?
http://shnauceri.wordpress.com/
Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra
User avatar
BaibaB
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1429
Joined: 13 Jan 2010, 13:00

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby emy » 24 Apr 2010, 15:39

BaibaB , man vienkārši pašai lielā klusā mīla pret šnauceriem :esmilu: , tāpēc rakstīju tā kā, ja nu es domātu par suni :)
Bet taisnība - man zināmie šnauceri ir īsti zibenszeļļi ar ļoti stingru raksturu.
Pavisam mazajiem suņiem parasti mazi bērni ne visai, jo maziņos var visādi staipīt un aktīvi mīļot tā, ka viņiem vienīgā vēlme - pa gabalu no bērniem. Kā ir ar francīšiem? Mopši? Angļu buldogs? (man nav ar šīm šķirnēm nekādas pieredzes)
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby ingo » 24 Apr 2010, 15:40

Tas, vai pietiks laika un spēka gan bērnam, gan sunim , tad nu ir galvenais, kas kārtīgi jāpārdomā pirms ņemt suni. Protams, tas nav nekas neiespējams, pašai bija trīs pavisam mazi bērni, kad paņēmām Ripsīti un nekas, visi kopā laimīgi nodzīvojām līdz Ripša 14 gadiem. Suns nebija šķirnes, vidēja auguma krancītis, bet ļoti labi sapratās ar bērniem. Konkrētu sķirni ieteikt neņemos, nav tik labu zināšanu. Ļoti daudz informācijas par dažādām šķirnēm var atrast internetā, ja kāda iepatīkas, tad sameklēt un iepazīties dzīvē un tikai tad izlemt. Nevajag tikai sasteigt - šodien ieraudzīju bildīti, rīt tādu vedīšu mājās, tad jau redzēs kā būs. Ja visu kārtīgi apdomāsiet ar laiku arī jūsu mājās būs pats labākais draugs uz ilgiem gadiem. Lai veicas
User avatar
ingo
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1147
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: kā izvēlēties bērniņam labu draugu?

Postby donna-tonna » 24 Apr 2010, 16:04

jurate67 wrote:suni ņemu sev un visai ģimenei, bet man ir ļoti svarīgi, lai šis suns labi satiktu ar dēliņu

Tas, vai suns satiks ar dēliņu, būs atkarīgs no konkrētā indivīda suņa - man liekās, ka nav tādas šķirnes, kuras būtu ar definīciju - izteikti agresīvas pret bērniem. Pieļauju, ka daudz mazsuņu, kuri lieliski sadzīvo ar lielākime un mazākiem bērniem. Kādas būs suņa - bērna attiecības lielā mērā ir atkarīgs no Tevis - cik prasmīgi mācēsi salikt ģimenē hierarhijas piramīdu, kā spēsi bēnam iemācīt, ko un kār atļauties attiecībā pret dzīvnieku, etc.
jurate67 wrote:Donna, vai Tev būtu kas konkrēts padomā?

Nu, līdz savam sunim (kaut vai šķirnei) katram ir jānopīpējās pašam :jaa: Es neieteikšu konkrētas šķirnes, kaut protams, man ir mani suņi mājās (laikam tāpēc, ka man nav jātirgo kucēni) Tev ir jaizdomā uzstādījumi: cik daudz laika varēsi veltīt tieši sunim (skaidrs, ka mēģināsi sakoordinēt savu laiku, lai staigātu kopā ar suni un bērni, bet pēc manas pieredzes, tas diemžēl nav īsti pietiekami - vienmēr sanāk uz kādu laiku kādam uzgriezt muguru...) - ne tikai staigāt pie pavadas, bet būt interesantai tieši viņam. Vai gribēsi veikt lielāku / mazāku grūmingu - ja paņemsi suni ar garāku spalvu, rēķinies, ka viņš IR jāķemmē, retāk vai biežāk, bet jāmzgā, nāks mājās šmucīgs, nekā "plikie" sugasbrāļi. Kādi ir Tavas ģimenes paradumi - kā atpūšaties kopā (aktīvi ceļojat), kādi jūsu draugi - akceptēs suni kopīgos tusiņos, etc. Ja dzīvo pilsētā, tad iesaku atmest uzreiz tās šķirnes, kurās jāiegulda milzu darbs, lai apspiestu viņu vēlmes paņemt vīli, protams, ja vien Tavs sapnis nav, piemēram, pilsētas parkā ikdienā staigāt ar suni pie pavadas. Katrai škirnei ir sava auditorija - savi cienītāji, fanāti. Kas der vienam, neder citam. Lielākā daļa mūsdienās ņem suņus ar uzstādījumu - kompanjons. tam derētu zināt šķirnes vēsturisko pielietojumu, lai no tā varētu izpīpēt temperamentu, kas, manuprāt ir ļoti svarīgi ņemot mājās suni - suns pirmām kārtām būs mājas mīlulis, tikai pēc tam varbūt izstāžu, medību, etc. pielietojuma suns.
Piemēra pēc - šeit pat ieteiktie kavalieri - par šo šķirni es esmu tāds pat (ne)zinītis, kā Tu - smuki suņi. Bet, ja man būtu padomā tādu iegādāties, tad no neatkarīgiem avotiem (neskaties dinozoo mājas lapu, labāk pameklē ingo par šo šķirni ārzemju mājas lapās, forumos) es gribētu zināt, kādas ir šai šķirnei raksturīgākās kaites - vai nemēdz būt kādas acu slimības un kā viņš sadzīvo ar gadalaika karstajām dienām (galvaskausa uzbūves īpatnību dēļ). Man, kā ārkārtīgi slinkam cilvēkam, noteikti būtu jāizvērtē savas grūminga iespējas (šis ir vēl viens fenomens: lielākā daļa audzētāju, lai cik spalvains / balts - tātad kopjams - būtu viņa suns, vienmēr apgalvos, ka "nemaz tik traki nav", bet reāli - tas prasa kaut elementāru, bet kopšanu un laika patēriņu). Man ir piemērs - mans čihujs, kurš ir ar biki garaku un biezāku spalvu nekā mani pārējie suņi. Sava izmēra dēļ viņš lietainā laikā nāk mājās nojaucies līdz pusmugurai. Es iedomājos, kās viņš būtu, ja būtu garspalvains... Nu, tas nav man. Ja Tev šis viss, saliekot kopā, liekas baigi OK, tad - gan pēc izmēra, gan visa pārējā - kavalieris ir Tavs bobis.
Kad tiksi galā ar to, ko Tu gribi, izlobīsi arī savu šķirni 8-) Veiksmi meklējumos! Galvenais - nebaidies prasīt.
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Next

Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests