patversmē "Līči" jauns apsaimniekotājs- "Ulubele"

Help needed

patversmē "Līči" jauns apsaimniekotājs- "Ulubele"

Postby ComesFlay » 06 May 2010, 12:46

Patversmei nepieciešamas avīzes (lielos daudzumos!!!!) un jebkas uz ko dzīvniekiem gulēt - segas, palagi, lupatas, dvieļi!
Nepieciešami brīvprātīgie, kas būtu gatavi palīdzēt regulāri, ne tikai atnākt 1x un viss.
Ja vari jebkādā veidā palīdzēt, dod ziņu adopcija@ulubele.org vai zvani 28325521


Varbūt varam palīdzēt ar dažādām mantām jaunajam apsaimniekotājam?!
User avatar
ComesFlay
Baby
Baby
 
Posts: 92
Joined: 13 Jan 2010, 19:35

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Shanele » 06 May 2010, 13:38

atvainojiet ka tik dzeligi,bet lai tiek pasi gala ar palidzibas meklesanu,ka maceja ievakties ta maces izdziivot!!!! :ieraujpoda: :asaras: zel dzivnieku.
Last edited by Shanele on 19 May 2010, 15:04, edited 1 time in total.
User avatar
Shanele
Junior
Junior
 
Posts: 605
Joined: 20 Jan 2010, 18:44
Location: Rīga

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby brex » 06 May 2010, 14:13

bet varbut izstasti tomer citiem, par ko ir kliedzieni??
User avatar
brex
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Joined: 13 Jan 2010, 14:58
Location: Ogre

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Andrushka » 06 May 2010, 19:07

Un kur palika veselie dzīvnieki?
kennel Cattleya Dowiana
http://www.lv-hound.weebly.com
User avatar
Andrushka
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1696
Joined: 14 Jan 2010, 00:22
Location: Riga

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Lapsa » 09 May 2010, 14:42

Atļaušos iekopēt no "draugiem.lv"

Šķūnī ir liels plaukts pilns ar avīzēm! Un tās nav slapjas! Vai tiešām tagadējiem apsaimniekotājiem, jau zinot telpas, to stāvokli, liekas, ka mums bija speciāla sausa, silta avīžu glabāšanas telpa? Kopējs kārtējo paku ienesa telpās un strādāja. Par drēbēm - vai tiešām kāds domā, ka mums bija pēļi un paklāji no veikaliem, un cilvēku ziedotas drēbes kvantumos? Vislielākais "pievedums" no patversmju atbalstītājiem ir uz Ziemassvētkiem un kopš tiem laikiem ļoti daudz kas ir izlietots. Daudziem suņiem guļvietas jāmaina katru dienu pat vairākas reizes... Rēķinieties, ka daudzi cilvēki maisiem uz patversmi ved zīda blūzes, apakšveļu (!), džinsus un citu drazu, ko pa tiešo nākas miskastē mest; noderīgu segu, matraču, mēteļu ir pamaz; arī palagi, dvieļi voljeru suņiem ziemā un slapajā laikā nav glābiņš, pat kaķiem tie siltumu guļvietās nedod. Bet to jūs vēl visu piedzīvosiet, jau reāli strādājot dienadienā…

Par atstātajiem slimajiem un “neperspektīvajiem” dzīvniekiem. Patversmē ir palikuši visi dzīvnieki, kas uzņemti pēdējo 14 dienu laikā: 8 mēn. vecs puika, jauns rotveilers, divas ap 1,5 gadu vecas + divas šāda pat vecuma 14 dienas pārsēdējušas sunes, 3 gadus veca meitene, 3-4 gadus vecs suns, divi vecumā ap 5-6 gadiem,5 kucēni utt.. Visis dzīvnieki, kas ir slimi, ir jauniņie: divi suņi pēc autoavārijām, viens īpašnieka sasists suns, viens kaķis ar pakaļķepu problēmām. Saprotu, ka var nepatikt arī tā padzīvojusī, pusmežonīgā kaķu trijotne no mirušās saimnieces, bet tā nu pilsētas patversmē ir – jāuzņem.

Jā, un vēl ir arī gados vecie suņi gan no jaunuzņemtajiem, gan no 14 dienas pārsēdējušiem, kuru starpā viena ir kucīte ar mazuli, kurai pielikti klāt citi pienu dzeroši suņbērni. Mēs jau varējām “mūsu vecīšus” neatstāt, bet tieši Ulubeles lūgums jau pirms trims nedēļām, pat zvanot Līču vetārstam, skanēja: "Vairāk nevienu nemidziniet". Šis lūgums tad nu ir izpildīts. Midzināšana nekad nav bijis mūsu pašmērķis. Vietu trūkums, kas tad ļāva vismaz glābt gados jaunos uz gados veco dzīvnieku rēķina… Ja jums izdosies ar saviem darbiem pierādīt, ka varat uzņemt tos dzīvniekus, kas vairs nevar palikt uz ielas un tai pat laikā nevienu nemidiznāt, turklāt ievērojot visus noteikumus – cepuri nost! Tad būs super un vēl vairāk. Bet pagaidām, man, goda vārds, nav saprotama liekulība, saistībā ar veciem, slimiem dzīvniekiem un 14 dienām. Kāpēc no vienas puses tieši DzSOS un Ulubela savās vēstulēs atbildīgajiem dienestiem mums pārmeta dzīvnieku pārturēšānu ilgāk par 14 dienām, šis pārmetums izskanēja arī patversmes pārņemšanas brīdī, bet kad runa ir par nemidzināšanu, visu glābšanu no šo organizāciju puses jau iekš Līčiem, tad 14 dienām Līčos vairs nav nozīmes? Tad var sēdēt ilgāk? Tad pēķšņi būs kur likt arī jaunos suņus? Tad kam tika un tiks palīdzēts, kas glābti? Vai "slikto Līču" dzīvnieki bija citādāki nekā tagad būs "labo Līču" dzīvnieki?Vai tā nav liekulība?
Tāpat kā šī žēlošanās par to, kas atstāts, kas nav atstāts. Bļāviens, vai tiešām jums liekas, ka mums tur bija zelta karotes, viss no gaisa bira, īsāk- leiputrija, bet jūs pie sasistas siles esat atstāti? Tāda tur bija ikdiena, kad daudz kā trūka, daudz ko vajadzēja, daudz ko gribējās labāku, bet… Tagad jums ir visas iespējas parādīt, ka ar piešķirtajiem līdzekļiem (konkursā uzvarēja ne jau labākais, bet lētākais patversmes apsaimniekošanas piedāvājums!), esošajās telpās un ar to sabiedrības atbalstu, kāds nu tas patversmēm ir, var izdarīt labāk, vairāk. Darbi ir pierādījums.
Uz Juglas patversmi aizvesti nevis "perspektīvie" dzīvnieki, bet visi jau iepriekš Līču ilgdzīvotāji: Stalkers, Čips, Brālis, utt. - mājaslapā redzams ar visiem vēl Līču patversmes uzņemšanas datumiem. Nu pietiek vienreiz publiski apmelot!
User avatar
Lapsa
Baby
Baby
 
Posts: 70
Joined: 13 Jan 2010, 16:26
Location: Baile Átha Cliath

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby vuks » 19 May 2010, 09:12

Šoreiz atļaušos iemest akmeni dārziņā...

Parasti to nedaru, jo zinu, cik patversmēm grūti un ka visus izglābt nevar, bet nu vajag ar piedomāt, kam un kā pieprasīt naudu un vai nākotnē cilvēks palīdzēs..

Situācija sekojoša. Imantā pa braucošo daļu skraidīja šarpejs, suns histērijā, neadekvāti uzvedās starp mašīnām, iespējams, ka jau ir cietis ( ļoti netīrs un savārtīts). Neviens no tuvumā esošo māju iemītniekiem tādu suni nezin. Grib tikt iekšā daudzstāvu mājas kāpņu telpā, tur ticis, apstājas pie trešā stāva un nav ar mieru iet prom( neviens no mājas iemītniekiem suni nezin). Darba kolēģe nevar paiet garām nelaimē nonākušam sunim, mēģināja vēl iziet ar viņu kopā laukā, lai varbūt atrod savas mājas, bet suns atkal sāka skraidīt pa braucošo daļu, mašīnas taurē, skats baigs. Iesauca atkal iekšā kāpņu telpā. Ko darīt? Jāzvana Rīgas patvesrmei, ka skaidri nomaldījies suns... Tur pieņēma izsaukumu un atbrauca. Suni ar mokām noķēra, dakterim nācās ilgi pa kāpņu telpu nabagu dzenāt, kamēr izdevās iešaut nomierinošo ampulu. Rezultātā darba kolēģe vismaz priecīga, ka suns dzīvs un vismaz pagaidām nav bīstams pārējiem ( tā skraidīšana pa braucošo daļu varēja slikti beigties, jo tur dzīva satiksme).
Kamēr to suni lika mašīnā, atradās ar saimnieks. Suns dzīvojot diezgan patālu, bet nu kaut kā atklīdis uz šo pusi (man jau aizdomas, ka cietis no kādas mašīnas un tāpēc neadekvāti uzvedies un skrējis). Suni atdod saimniekiem, kolēģe priecīga, ka viss labi beidzies, nav patversmei viņš jāuztur. Vēl nodomājām, ka vajadzētu no saimnieka piedzīt naudu par suņa ķeršanu.
Ha, viss beidzies.. pēc kāda laika zvans no patversmes, ka jāmaksā par viltus izsaukumu 25 lati, jo sunim redz esot saimnieks un viņš nav klaiņojošs. Vislabākā pērle bija frāze - viņš jau ir šķirnes, tādiem ir jābūt saimniekiem.
Tātad pirms saukt patversmi, jābūt gataviem, ka būsi vainīgs, ja neesi uzminējis, ka pēc 3 stundām atradīsies saimnieks. Ja nav naudas, tad labāk uzreiz pateikt un nebraukt, ne tā kā tagad , ja sunim saimnieks neatrastos, tad naudu neprasītu, bet ja atrodas (man jau liekas, ka super), tad nepamatots izsaukums.
Info par VASiem(izstādēm, sacensībām, metieniem)
www.schaeferhund.lv
vuks
Puppy
Puppy
 
Posts: 163
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby emy » 19 May 2010, 09:50

Es diezgan regulāri pārskaitu naudiņu kādai patversmei. Ar laiku un darbiem palīdzēt nevaru, tad vismaz tā. Arī lielākā jubilejā lūdzu nedāvināt man neko, bet ziedot konkrētai patversmei, bet stāsts nav par to "cik es laba" un tamlīdzīgi, stāsts ir par to, ka .... laiku pa laikam ir milzu vilšanās cilvēkos.
Vuka ievietotais pastāsts ir no tās pat sērijas. Tāpat kā tas, ka starp vecajiem un jaunajiem Līču apsaimniekotājiem nav draudzības jau sen. Vismaz starp A.K. un I.Dž. Un tam apakšā ir sens stāsts, juridiskas lietas, finanses, aizdevumi u.t.t, kur nesapratīsi ne rīta, ne vakara un kurš ko... Un tas kaut kā... kaut kā atsit vēlmi palīdzēt. Es saprotu, ka suņi nav vainīgi, bet tie "bābu kari"... Un vēl tas, ka sajūties vainīgs par to, ka atļaujies piezvanīt, atļaujies paziņot, atļaujies gribēt, lai patversme pieņem kādu klaiņotāju...

Pēc Vuka rakstītā atkal skumji palika par šo visu.

Laikam jau vairāk jāatbalsta tos, ka nav šitajā šļurā - Slokas patversmi, Tukuma patversmi un tā... Tās manas subjektīvās pārdomas
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby maksis » 19 May 2010, 12:26

vuks
Gribi teikt, ka tas cilvēks samaksāja? :apstulbis:
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby vuks » 19 May 2010, 13:49

nē... bet telefona saruna nebija no vieglajām un katrs palika pie sava.
Info par VASiem(izstādēm, sacensībām, metieniem)
www.schaeferhund.lv
vuks
Puppy
Puppy
 
Posts: 163
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Noise » 19 May 2010, 13:53

cik zinu tad Anglijaa saimniekam ir jaamaksaa kaut kaada summa, kad vinjsh savaac savu klainjojosho suni no patversmes, kas man liekas ok, varbuut veel taada profilakse aizdomaaties un nelaist suni briivsolii.
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Pīrādziņš » 19 May 2010, 14:02

На вызов для отлова животных выезжает SIA"Dr.Beinerts",которая выиграла конкурс. В приюте Личи нет даже машины и ветеринар приежает только по вызову. Прежде чем писать,уточните кто приезжал и звонили просил деньги :( все-таки.

От себя. Часто приходиться самой ловить и перевозить собак. Обычно хозяева находились сразу :) но никто никогда не предложил химчиску салона или например новую сумку(из которой я делала "поводок"и "спасибо" тоже не дождалась,главное что собака жива и здорова и нашлись хозяева. Один единственный раз я набралась наглости и попросила оставить пожертвования в приюте,вместо моего вознаграждения :) Надеюсь обещания люди выполнили :)
User avatar
Pīrādziņš
Puppy
Puppy
 
Posts: 317
Joined: 13 Jan 2010, 21:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby vuks » 19 May 2010, 14:21

Cilvēks no malas nezin visus šos sīkumus... un viņam līdz šim nav bijusi laika tajā visā iedziļināties. Pazvanīja uz Līčiem, tur iedeva vēl vienu telefonu, tas vēl vienu un beigās kāds dakteris ar atbrauca. Tikai galīgi nesagatavots suņa ķeršanai gan. Siksna un pavada gan bija līdzi, tāpat anestizējošā pistole.
Iepriekšējo reizi viņa bija atradusi labradoru, tam par laimi bija tetovējums, tad saimnieku ātri atrada , šoreiz tetovējuma nebija un nezināja ko darīt. Jo atlaist turpināt skraidīt pa dzīvo Kurzemes prospektu bija bīstami. Un ne tikai sunim. Skrējis esot neadekvāti,uz mašīnām neskatoties, ne kā parasti standarta klaidonīši pastaigājas ( te varējis skaidri redzēt, ka apmulsis un pazaudējies).
Nākošreiz vienkārši vairs nekam nezvanīs un neteiks.
Info par VASiem(izstādēm, sacensībām, metieniem)
www.schaeferhund.lv
vuks
Puppy
Puppy
 
Posts: 163
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby vuks » 19 May 2010, 14:22

Dr. Beinerts - tas ir Ģertrūdes ielas klīnika?
Info par VASiem(izstādēm, sacensībām, metieniem)
www.schaeferhund.lv
vuks
Puppy
Puppy
 
Posts: 163
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Pīrādziņš » 19 May 2010, 14:33

vuks wrote:Dr. Beinerts - tas ir Ģertrūdes ielas klīnika?


Да и она теперь занимается отловом и оказанием мед.помощи животным Риги.

Самое "легкое" осталось за Приютом кормить-убирать-гулять-полечивать-любить и пристаивать :(
User avatar
Pīrādziņš
Puppy
Puppy
 
Posts: 317
Joined: 13 Jan 2010, 21:45

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby nince » 19 May 2010, 18:54

Vuk, nu redzi nu, kā rodas stāsti "viena tante teica" ...

Patversme kopš š.g. 5. maija uz izsaukumiem nebrauc. Nav paredzēts. RD lēmums.
Paziņa piezvana uz patversmi - ko patversmes dispičerei vajadzēja? trubu mest nost? - loģiski, ka iedod tā dienesta kontakttelefonu, kas ar to nodarbojas.

No patversmes neviens viņai nezvanīja - un kādēļ gan zvanīt? Ja ar to nodarbojas pavisam cita juridiska persona.
Varbūt, pirms spļaudīties pa labi un kreisi, tomēr der drusku smadzenes pieslēgt?

P.S. Jā, es zinu šo gadījumu. Nesaku, ka man tas liekas pareizi, it nemaz arī nē. Manas domas, ka soda naudu vajadzēja piedzīt no saimnieka.
User avatar
nince
Baby
Baby
 
Posts: 23
Joined: 19 Jan 2010, 13:24

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby nince » 19 May 2010, 18:57

Pīrādziņš wrote:
vuks wrote:Dr. Beinerts - tas ir Ģertrūdes ielas klīnika?


Да и она теперь занимается отловом и оказанием мед.помощи животным Риги.

Самое "легкое" осталось за Приютом кормить-убирать-гулять-полечивать-любить и пристаивать :(



Pīrādziņ, neārstē. Nav paredzēts. Ja ir akūts gadījums, vets sola ierasties 24 stundu laikā (man gan šķiet, ka akūtie gadījumi pēc 24 h vai nu vairs nav akūti vai nav aktuāli ... :( ).
User avatar
nince
Baby
Baby
 
Posts: 23
Joined: 19 Jan 2010, 13:24

Re: "Līču" jaunais apsaimniekotājs-"Ulubele"lūdz palīdzību!

Postby Pīrādziņš » 19 May 2010, 20:30

nince wrote:
Pīrādziņ, neārstē. Nav paredzēts. Ja ir akūts gadījums, vets sola ierasties 24 stundu laikā (man gan šķiet, ka akūtie gadījumi pēc 24 h vai nu vairs nav akūti vai nav aktuāli ... :( ).

:( ;(


Желаю удачи,много сил и терпения -Новой команде "Личи" :davinuziedus:
User avatar
Pīrādziņš
Puppy
Puppy
 
Posts: 317
Joined: 13 Jan 2010, 21:45


Return to Vajadzīga palīdzība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests