Treniņi

https://www.facebook.com/sleddoglv

Re: Treniņi

Postby eldberg » 06 Sep 2010, 20:59

Mēs savos dziļajos laukos šodien protams bez kompānijas patrenējāmies.
Malamuts pienāca pie durvīm, iemauca ar ķepu un aicināj laukā... nu... pa sētu viņai sviest bumbiņu ir bezjēdzīgi.
Paņēmu šļeiku, šoreiz malamust bija vienkārši starā!
u tad ar novicojam 4km ar kūteru un 1km atpūtai.
Austrāļi - viens visu laiku pa priekšu, otrs visu laiku taisīja sprindus mums garām kā stāvošiem (mēs tā uz 18-25 vīlējām)...
Sastiepu pēdu... ne jau pavisam, bet... stīvāka... skūters nav tas pats kas velo... citādaks treniņš sanāk.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Treniņi

Postby moshkis » 07 Sep 2010, 07:05

mēs vakardien ar sēdāmies uz riteņa... nu ok, es sēdos uz riteņa :D ļāvu puikam skriet kur acis rāda... Pie pirmā krustojuma suns bija vienkārši ŠOKĀ, ka es nesaku šim kur skriet.
Ja parasti mēs nobraucam (3-5km) maksimāli pa zemes ceļiem, kur ir pēc iespējas mazāka satiksme, tad vakar suns izdomāja skriet uz centru :soks: un pa tādiem ceļiem, kur mēs ar viņu pat staigājuši nekad nebijām. Lēnām izskrējam kādu stundu un braucām mājās :) tad gan šis gulēja bez pakaļkājām...
Image
User avatar
moshkis
Puppy
Puppy
 
Posts: 301
Joined: 13 Jan 2010, 22:56
Location: Rīga, Cēsis. t.nr. 28486759

Re: Treniņi

Postby kvesma » 07 Sep 2010, 08:25

link wrote:Inese, Kristine, Andrejs un viens Jaunkungs, kuram vardu neatceros :neparliecinats: - PALDIES par treninju un kompaniju. Sitam klachas un minam pedaljus :kanepe: :pastaiga:


Jaunskungs - Ansis ar Handi, abiem gribēšana ir, bet ar varēšanu vēl tā pašvakāk Handi mani vakar gan patīkami izbrīnīja - mazulis tā desoja Patai pakaļ pie finisha:)

Klau - foruma pieredzējušie dalībnieki, lūdzu padalaties savos treniņu padomos! :jaut: Tā kā mēs parasti skrienam 2 x, bet pārsvarā 3 x un dažreiz motivācijai pieliekam mašīnu pa priekšu, tad ātrums mums ir diezgan liels, jo suņi savā starpā sacenšas par līderību.... un protams paši arī minamies, lai suņiem (pēc vasaras dīkstāves) sākumā nav tik liela slodze. Skrienam faktiski katru vakaru, ja temperatūra nav virs 15.
Vakar uzzināju, ka tā nav īsti labi
Piem, vakardienas mini treniņā ~4 km vidējais bija 30-34 km/h (protams izņemot atpakaļceļu, kad ar pārtaukumiem visiem vajadzēja :chura: un Togo ieslēdza ekonomisko režīmu). Šāds ātrums nav ikdienišķs, domāju, ka nostrādāja fakts, ka bija papildus skatītāji:)
http://www.manmat.lv
Kamanu suņu sporta aprīkojums
User avatar
kvesma
Puppy
Puppy
 
Posts: 157
Images: 0
Joined: 06 Sep 2010, 08:04
Location: Adaži

Re: Treniņi

Postby link » 07 Sep 2010, 08:44

kvesma wrote:Skrienam faktiski katru vakaru, ja temperatūra nav virs 15.
Vakar uzzināju, ka tā nav īsti labi.

Es tikai atkartoshos. Nekad nekur no Sleddog Sport zvaigznem neesu dzirdejusi/lasijusi par "katru dienu" neko labu. 3-4 dienas nedela(ok, 5 max) optimalais rezhims. Un katru treninju auljot pilna atruma - gudra tauta saka, ka neesot labi. Bet - katram sunim sava metode un rezhims. Skataties pec rezultatiem sacensibas - ja ir 1.2.3 vieta starp 30 un vairak = metode strada. Ja zemak = metode nestrada, kaut-kas ir jamaina. Un galvenais - pec sunju veselibas stavokla, un ari gariga :) Jabut motivacijai. IMHO. Ja Balu butu skrejis pilna atruma katru vakaru 10 un vairak km - vinsh mani sen jau butu pasutijis kur talak ar visu riteni un shleiku :koslene:
Musu rezhims kretni atshkiras ;)
link
 

Re: Treniņi

Postby link » 07 Sep 2010, 15:24

A, un vel par laikiem. Kapec man ne parak patik pa vakariem. Treninsh no rita nozime - noguris suns, gul visu dienu. Treninsh vakara - pa nakti suns atpushas, no rita svaigs, ka gurkis, pa dienu var mierigi demolet dzivokli, voljeru, utt. Nu un ari no ritiem mezha ir skaisti :) Un nav cilveku un mashinu. Ir stirnas :velnins:
link
 

Re: Treniņi

Postby Ilze » 07 Sep 2010, 15:38

Kristīne, piekrītu Jūlijai - cik suņi, tik veidi :) Speci iesaka 2 režīmus: pirmais - vienu dienu treniņš, otru - atpūta; otrs - 2 dienas treniņš, 2 - atpūta. Man vairāk patīk 2. variants, lai gan stingri pie tā nepieturamies. Skaties pēc suņiem, pēc degsmes. Sprinta distancēs varbūt nav tik traki, un suņi īpaši nepiekūst, tomēr pastāv risks, ka mikrotraumu iegūšanas rezultātā, tai netiks dota iespēja pazust :) Vēl jau, uz mežu varat doties katru dienu, bet improvizējiet ar maršrutiem, to garumiem un veidiem. Galvenais, lai jums abiem būtu interesanti (domāts - cilvēks+suns), un abiem nepārdegtu salmiņš. Vēl arī jāpadomā par to, ja katru dienu trenēsiet suņus, uztrenēsiet tos, un... a ziemā, arī katru dienu trenēsieties? Tāpat rēķinaties, ka ir ikdienas mājas pienākumi, teātri, jubilejas, utt., kas šķiebs ikdienas treniņu grafiku. Tad varbūt nevajag izvirzīt nepiepildāmus mērķus? Pēc tam pašiem būs pāšpārmetumi sev :) Manuprāt - 4 reizes nedēļā ir ļoti pat OK, pārējās dienas - pastaigas, spēļu elementi, virzienu maiņu treniņi... Tādas ir manas domas.
Mēs šovakar dosimies mežā. Mums te viens sportisks čalis ir pieteicies bez suņa. Ja abi sastrādāsies ar Caruso, būs večiem baikos konkurence, man - papildus stimuls trenēt suni ;)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby link » 07 Sep 2010, 15:43

Ilze wrote:Mēs šovakar dosimies mežā. Mums te viens sportisks čalis ir pieteicies bez suņa. Ja abi sastrādāsies ar Caruso, būs večiem baikos konkurence, man - papildus stimuls trenēt suni ;)

Kristinei un Inesei vel neesmu zvanijusi, bet pati shovakar planoju ari mezha but ar suniem un riteni, bet bez trakulibam. Mierigi tipinasim savus 5km un uz majam. Ap 6-7 tas varetu but.
link
 

Re: Treniņi

Postby kvesma » 07 Sep 2010, 20:52

Vakardienas treniņš mani pašu nedaudz pārsteidza - tobish ātrums. Piemēram, šodien mierīgi trijata tipinājām gar Vējupi, ne suņi vēlējās skriet, ne mēs viņus dzinām. Link - varbūt nepareizs priekšstats :). Katru dienu braucam (ja nelīst, vai nav baigi auksti), bet tempu uzdodam tikai 2-3 x nedēļā, pārējā laika vnk - relax, gar upi, klačojam un ar citiem suņiem iepazīstamies. Mūsējie savā starpā satusējuši un pat cilvēki, citreiz izbraucam pat 5-6 kompānija, vnk atpūsties pēc garās darba dienas. Faktiski uz augstām vietām nepretendējam :), bet.... tā kā suņi ir pieraduši katru vakaru izskrieties, tad, ja kaut kādu iemeslu dēļ, tas nenotiek, tad: pirmkārt: gaudošana pusnakti garantēta; otrkārt: nākošajā diena "ar mani neviens nerunā", lasi ignorē. Ka to saprast - nezinu:), bet skats ir labs:). Starp citu - "link", Tev vakar spidometrs parādīja 37 km/h:)
http://www.manmat.lv
Kamanu suņu sporta aprīkojums
User avatar
kvesma
Puppy
Puppy
 
Posts: 157
Images: 0
Joined: 06 Sep 2010, 08:04
Location: Adaži

Re: Treniņi

Postby link » 08 Sep 2010, 00:24

kvesma wrote:Starp citu - "link", Tev vakar spidometrs parādīja 37 km/h:)

:apstulbis: Es pec 500m abas bremzes spiedu un meginaju pierunat Balu pagaidit, kamer damas atskries. Khm :apstulbis: Paldies par info. Man abi riteni ar spidometriem ir Daugavpili, sheit ir viens bez, braucam uz "aj nu lai..."
link
 

Re: Treniņi

Postby Ilze » 08 Sep 2010, 07:07

Link, mēs izbraucām pa šo galu. Podnieku galā iegriežos tikai ik pa laikam, kad mainu distances (pārsvarā - pa brīvdienām), vai taisu garo treniņu. Vakar izbarucām ap 19:30. Džekam iedevu Caruso, pati braucu ar Esprit. Braucu blakus un stāstīju kas kurā brīdī ir jādara, no kā jāuzmanās, kādu treniņu taktiku piemērojam, utt. Šobrīd vienojāmies, ka džeks mēģinās 2x nedēļā piebraukt pēc mācībām un trenēties kopā ar suni. Pārējā laikā suņus trenējam mēs. Tad jau manīs, cik ilgi pietiks cilvēkam gribasspēka un cik liela būs interese :) Arī priekš mums pašiem interesanti, jo trenējam nevis svešu suni, bet svešu cilvēku ar saviem suņiem. Jebkurā gadījumā pozitīvais ir tas, ka būs vēl viens cilvēks, kas sapratīs mazliet vairāk par šo skaisto sporta veidu :)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Ilze » 10 Sep 2010, 07:44

Vakar, džeks, gods, kam gods, bija klāt. Izbraucām nepilnus 8 km. Vislabāk gāja, izbraucot no mājas, kad taisni degunu priekšā suņiem pabrauca garām 2 riteņbraucēji pilnā ekipējumā. Kamēr džeki minās, mēs svilpodami vizinājāmies viņiem aizmugurē. Negribējās gan viņus baidīt, tāpēc pēc pārbrauktuves nogriezāmies nos. A suņi bija gatavi sekot :) Mežā pieturējās +12C grādi, un suņi skrēja tīri labi šādai temperatūrai. Joprojām nedzenam viņus no sākuma līdz galam, bet ļaujam izskriet pirmo trakumu, un ik pa laikam uztaisam mazus sprintus. Tomēr, viņi ir pilnā ziemas kažokā, un viņiem ir karsti.
Forši ir vēl tas, ka džeks, savukārt, pastāsta saviem draugiem, ko viņš dara, un draugi esot ļoti ieinteresēti. Viens MTB sportists arī gribētu pamēģināt, kā tas ir :) Man par visu šo ļoti liels prieks :)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Martins » 12 Sep 2010, 15:04

kvesma wrote:Piem, vakardienas mini treniņā ~4 km vidējais bija 30-34 km/h (protams izņemot atpakaļceļu, kad ar pārtaukumiem visiem vajadzēja :chura: un Togo ieslēdza ekonomisko režīmu). Šāds ātrums nav ikdienišķs, domāju, ka nostrādāja fakts, ka bija papildus skatītāji:)

Mjā, 4km ar vidējo 30-34km/h = 1 vieta arī starp greisteriem Respect!
User avatar
Martins
Puppy
Puppy
 
Posts: 123
Joined: 04 Mar 2010, 15:53

Re: Treniņi

Postby Alpha » 13 Sep 2010, 09:10

Re: Treniņi
by Martins » 12 Sep 2010, 15:04
Mjā, 4km ar vidējo 30-34km/h = 1 vieta arī starp greisteriem Respect!

:par:
Mums vakar videjais atrums bija 15km/h.
User avatar
Alpha
Puppy
Puppy
 
Posts: 154
Joined: 15 Jan 2010, 15:26

Re: Treniņi

Postby Ilze » 13 Sep 2010, 12:02

Mēs vidējo vēl neesam sākuši pat uzņemt. Vēl savas 2 nedēļas vismaz būs treniņi brīvā režīmā. Pēc tam jau varēs arī laiku uzņemt - būs uz ko paskatīties. Šobrīd jau pēc pieredzes varu pateikt - būs Ilzes Slavas suņu robežās. Jādabū nost suņiem liekais svars, kas spītīgi pieturās un diži negrib pazust, otrkārt - ir diezgan pasilts, ko var redzēt pēc suņu elpošanas pēc treniņiem - neskatoties uz to, ka pēdējais km tiek atstaigāts, suni elso pamatīgi.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby moshkis » 13 Sep 2010, 12:32

Ja kādam ir vēlme patrenēties uz kalniem, tad var braukt pie mums ciemos :D
Cīrulīšu dabas takās kalniņi ir oi oi oi ... kuda trakāk par pagājušā gada Igaunijas sacensībām... Es gan personīgi vēl tur netrenējos - ir pa karstu tādai slodzei un bail neatgriezties :hih:
Image
User avatar
moshkis
Puppy
Puppy
 
Posts: 301
Joined: 13 Jan 2010, 22:56
Location: Rīga, Cēsis. t.nr. 28486759

Re: Treniņi

Postby silverequs » 13 Sep 2010, 12:38

Es taisni gribēju pajautāt vai tas ir normāli tā nenormālā elsošana. Vakar skrējām atpakaļceļā no Mežparka un ik pa laikam staigājām, bet tā skaņa sunim bija kā vilcienam, laikam dēļ karstā laika. Un kā tas ir, mēs noskrienam un ejam staigāt aptuveni tikpat vai vajag mazāk vai tikai 15 minūtes vai 1/2 stundu vajag, lai sunim viss organismā nostabilizētos. Vispār kaut kas nebijis, vakar noskrējām gandrīz visu to gabalu no Mežparka un es pie Brasas stacijas jau vairs skriet neļāvu, tikai staigāt nu un suns ļoti lēnām gāja un gāja, bet kad iznācām uz ielas, un suns ieraudzīja citu riteni, suns rāvās uz priekšu it kā nebūtu skrējis vispār, ar tādu spēku, ka sāku domāt par ezy dog elastīgās siksnas iegādi... :apstulbis: Nav tā, ka jo viņi vairāk skrien, jo vairāk tā enerģija kumulējas? :apstulbis:
http://www.silverequs.webs.com
http://www.ambrosius.webs.com
I'm living in an age, that calls darkness light...
User avatar
silverequs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1894
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:00
Location: Rīga, centrs

Re: Treniņi

Postby Alpha » 13 Sep 2010, 14:58

Nesen tika iegādāta jauna spēlmantiņa no Garmin "Foreruner 305". Uz rokas liekams aparats, kas sinhronizejas ar GPS. ļoti etrs lietošanā. Visus datus ieladē kompītī un tik analizē, cik atri kursh suns ir skrējis, tapec zināju, ka vidējais ātrums bija ap 15km/h. Par lielu pārsteigumu vakardienas treniņā ārtākais suns bija Bilbo - sākuma uzrāviens 32km/h. Vakar bija silts +17, treniņš ilga katram sunim ap 10 min. Tomēr auto un kvadraciklu braucēju dēļ nācās stāties ceļa malā, kas arī samazināja vidējo ātrumu.
Vēl viens jaukums no spēļmantiņas, noskrieto trasi var sasinhronizēt ar google karti, tad arī citi var atrast treniņu trasi. :pedinja:
User avatar
Alpha
Puppy
Puppy
 
Posts: 154
Joined: 15 Jan 2010, 15:26

Re: Treniņi

Postby Ilze » 13 Sep 2010, 15:32

Forša mantiņa. Es lietoju velodatoru, kas uzrāda gan max ātrumu, gan vidējo ātrumu, utt., ja tikai iestatu sākumā uz nullēm rādītājus. Kaloriju patēriņu nosaka jostu caurumi un apģērbu veikalu pielaikošanas kabīnes :)
Pats, pats labākais, kas man patīk velodatorā - gaisa temperatūras rādītājs, proti, es visu laiku varu sekot temperatūras svārstībām.
Par suņa elsošanu - nu dzesēšanas aparāts strādā. Jo karstāk, jo vairāk strādā. Tas, ka, ieraugot citi velo braucēju, aiziet kā dulls, nenozīmē, ka nav pārkaršanas draudi. Kaislīgs suns var tā aizrauties, ka pārkarsīs viens un divi.
Atstaigāšana... nu jāskatās pašiem. Pārstaigāties diezvai var, un galvenais - uzreiz nelikt pa bremzēm un nesēdēt kā piepēm.

Mošķi, a Igaunijā šogad līdzenumi :)))))
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Martins » 13 Sep 2010, 15:48

Nu Alphas vidējais cipars man liekas manā svara kategorijā, mums vidēji arī garajos treniņos 14-17km/h, bet vienreiz treniņa sākumā, kad ļoti steidzāmies pirms tumsas pēc manas dienišķās baravikas, kas vienmēr auga blakus suņu peldvietai, 6km distancē sasniedzām 22.4km/h vidējo ar 2 stāšanām šķērsojot ceļus. Man tas likās ūber, super, truper kruti - Ikiaq vilka, es minos un "stūmu" Loti, bet finišā suņi (un ES!) bija starā, jo visos pagriezienps gājām man max. iespējamajā ātrumā un suņiem jau nu patīk līkumos "iegulties" :).
Tad nu man galīgi saplaka dūša par maniem rezultātiem, redzot, ka citi, nesteidzoties pēc baravikas, 4km var sasniegt 32 vidējo...
User avatar
Martins
Puppy
Puppy
 
Posts: 123
Joined: 04 Mar 2010, 15:53

Re: Treniņi

Postby moshkis » 13 Sep 2010, 16:46

Ilze wrote:Mošķi, a Igaunijā šogad līdzenumi :)))))


Tas ir labi, jo uz kalniem es nomirtu :D
es vēl negatava kalniem... Paliks vēsāks, mēģināšu vien pati izbraukt mūsu mežu, tad tik suni līdzi ņemšu...
Image
User avatar
moshkis
Puppy
Puppy
 
Posts: 301
Joined: 13 Jan 2010, 22:56
Location: Rīga, Cēsis. t.nr. 28486759

PreviousNext

Return to Kamanu suņu sports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests