Treniņi

https://www.facebook.com/sleddoglv

Re: Treniņi

Postby Ilze » 14 Sep 2010, 08:16

Priekš pūkdupšainajiem haskijiem vidējais ātrums 22 km/h 5-6 km distancē ir kruti! Ar tādu rezultātu jau var izgriezt krūtis :) Tas ir rādītājs, ka viņi var, ja grib. Protams ir visādas sīkas niansītes, kas ietekmē ātrumu - kad ēduši, ko ēduši, kad dzēruši, gaisa temperatūra, saimnieka garastāvoklis, suņa garastāvoklis,zemsedze, pavējš, pretvējš,mežazvērs, utt.
'Mani ilgi nomocīja jautājums par SH (pūkdupšu) rezultātiem - proti, ko no viņiem var dabūt ārā. Izmeklējos n-tās mājas lapas, meklējot sacensību rezultātus, un rēķinot vidējo ātrumu. Diemžēl daudzās mājas lapās neuzrāda distances garumu, un finišējušā suņa šķirni. Tad bezmaz bija jāpiemet, ka, ja rezultāts ap 5 km distancē ir sliktāks par pirmo vietu ieguvušo 3-4 minūtes - tas būs SH :) Nu labi, tas tā, bet, es sapratu, ka 22 km/h ir ļoti pat labs rezultāts. Tīri teorētiski to var vēl pieslīpēt, un varētu dabūt ārā no SH savus 25 km/h (joprojām runa ir par pūkudupšiem), bet, manuprāt, to nevar panākt vienas sezonas laikā, un ir jāiegulda milzīgs darbs (skriešana aiz "zaķa" jeb a/m šeit netiek ņemta vērā vidējā ātruma noteikšanai - tas der treniņiem ātruma uzdzīšanai, bet nebūs objektīvs rādītājs vidējam ātrumam). No mūsu jaunās paaudzes es gribētu dabūt ārā 27-28 km/h sprinta distancē, jo tie nav pūkdupši :) Ja nesanāks, testēsim uz vidējām distancēm :) Varbūt talants būs garākās disciplīnās :)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Treniņi

Postby Ilze » 15 Sep 2010, 07:25

Vakar izbraucu ar jauno paaudzi līkumiņu pa mežu - 2,6 km. Princips - kucēns pie fleksa, un es ar velo pieminos, lai viņš nevelk mani. Pirmā - Habibi. Stabils riksis 10-11 km/h. Uz priekšu iet nedroši, lēkšos pacēlās pāris reizes, un uz īsu laiku, bremzēt pa mēmajiem dabūju n-tās reizes. Jau nodomāju, ka knapi paspēšu izbraukt līdz tumsai ar visiem, ja mums ies tik "raiti". Nākamais - Hilux... tagad iedomājaties, kā izskatās , kad es ar abām rokām saķeru galvu... man bail ir izdarīt priekšlaicīgus secinājumus... es knapi spēju viņam piemīt... ne pa labi, ne pa kreisi, neviens solis riksī... sajūta bija tāda, ka no kuģa ir izlaista torpēda, kas neizbēgami virzās uz mērķi... Slapju muguru pārbraucu mājās, un uztaisīju 10 minūšu pauzi, lai turpinātu ar Hondu. Eju pēc Hondas, Hilux uz pakaļējām kājām stāv pie sētas: "Vēl vienu aplīti?":) Bāc! Viņam vidējais ātrums bija 14 km/h, un tas ar velo pārnešanu pāri dzelzceļam!!! Ok, ņemu Hondu. Hondiņš skrien mazliet saraustīti, līdz ar to man jābrauc ļoti uzmanīgi. Viņa strauji pāriet riksī, un atkal lēkšos, līdz ar to visu posmu es izbraucu kāpinājumos. Bija šad tad jānobremzē, teiksim, Hondiņam ieinteresēja skārdene ceļa malā, un vēl bija mazliet apjukums pie krustojumiem, bet visumā gāja tikai mazliet lēnāk kā Hiluxam. Ak jā, man vēl ir teorija, ka Hilux gāja pa svaigu Habibi pēdu, tāpēc arī tā desoja. Nākamreiz eksperimentēšu - ņemšu viņu pirmo :) Tāds mums bija otrais velo treniņš.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Bafija » 15 Sep 2010, 18:30

Ilze - Tev kuciki iet pa priekšu? Mums visi barā tiek laisti brīvajā aiz pajūga, riteņa.
Patreiz iet ok, bet mūsu jaunule Elšī - raksturā ir līderis, bet korupsā ļoti kompakta. Pie stiepiena sanāk īss solis.. Tiek acis mestas uz vēl vienu kuciku, kuru grib iepirkt jaunuzcepta Rus audzētava, kur džekam ir arī aborigēnu haskiji (tā aļaskas husky/eirodogus sauc Krievijā :viltigs: ). Redzēs kas uzvarēs - mans saprāts vai ... Šmits ar Ozolu
Mēs braucam ar 2niekiem 5-6 km ar riteni. Es pa vienam, ap 4 km, Raitis ar veseliem 4 un ar riteni :ninja: :ninja: :ninja: . Ārā ir silts. Vismaz mūsu suņi nav gatavi skriet šādos grādos (skriet jau skrien, bet elš tā, ka bail). Mēģinam salikt kko- sakarīgu, lai var nostartēt sacenēs. 3 ir, vajag vēl vienu . Vendo skrien, ātrums ļoti labs, bet pagurst un guļas zemē. Afis - tā ir kuce, kas kuce - viss atkarīgs no garīgā :medas: Leski kā vienmēr ir garo distanču cienītāja, Kruzs ir jau par vecu sacenēm (tik prātīgu un sevi taupošu suni neesmu redzējusi). Šēra vispār nesaprot ko mēs viņu uz mežu atveduši :ragana: Kalijai citi plāni šosezon :ripo:
Born to run, bet katrs savā izpratnē :kanepe:
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby Ilze » 16 Sep 2010, 07:20

Es nemaz vēl neesmu mēģinājusi mazos trenēt kopā ar lielajiem. Mazos trenēju atsevišķi un pa vienam. Laist vaļā neriskēju. Habibi , piemēram, ir bailīga, un zinu, kad bailēs suņi mēdz paņemt vīli, un fig tu viņu atpakaļ dabūsi. Nē, nē, šīs asās sajūtas nav priekš manis :) Vēl es negribu, lai lielie iemāca muļķības mazajiem, tāpēc likšu tos kopā bišķīt vēlāk, kad lielie būs atguvuši formu, nevis slaistīsies, kā tagad. Vakar izbraucu ar divnieku 7 km... dibens slapjš (peļķes nebija paspējušas sasūkties zemē), velo viss čarkst no smiltīm, suņiem - pa siltu, kaut bija 13 C... :(
Nu, un jā, visi mazie iet pa priekšu. Tur nav problēmas. Arī iegriezt vajadzīgajā krustojumā nav problemātiski. Trakākais, kad es ar vienu roku turu fleksu, tāpēc pati jūtos pustizla uz velo. Man patīk stūri turēt ar abām rokām stingri, jo īpaši, ja gadās kaut kur smiltis :)
Lēksis visiem tiešām varēja būt garāks, liekas tāds aprauts , robusts, lai gan brīvā vaļā skraidot pie mājas tā neliekas. Hilux treniņā skrēja galvu augšā, Honda - galva pa zemi, kā medību suns :) Es gan pieļauju, ka viņi neatverās, jo vēl ir mazi, un tomēr mazliet arī bailīgi. Pamēģiniet ar saviem sīčiem izbraukt pa vienu un to pašu trasi, varbūt tad atlaidīs brīvāku lēksi.
Un vēl - kas mežā ir sēņu!!! Klājieni podiņi, čigānietes, makavicas, gailenes... braucu ar suņiem un mocījos lomkās, bet laiks bija darīt tikai vienu lietu, un izvēle krita par labu haskijiem :) Varu iedomāties, kas sēņotāju būs mežā pa brīvdienām :sajucis:
Jūs jau varat startēt EST ar 3 suņiem. Reizēm ceturtais čakarētājs izdara vairāk sliktuma, kā 3-nieks, kas strādā normāli.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Bafija » 16 Sep 2010, 08:31

Sēnes, sēnītes, baraviciņas, beciņas - tas viss ir tik traucējoši :aknee: Es arī braucu un skatos, tad nolieku suņus un eju ar kājām bekot :) Pēdējo reizi mums bija kārtīgs treniņš un tad vēl arī kārtīga pasēņošana. Man tikai žēl, ka bez pavadas staigā tikai Afix, parējie bēdīgi noskatās, kā sune bauda brīvsoli :pedinja:
p.s. es ar vienu roku laikam vispār pa taisno grāvī aizbrauktu.
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby Bafija » 17 Sep 2010, 08:47

Mūsu treniņi patreiz izskatās šādi

Vispirms iziet 4trinieks ap 4-5 km neminoties!!!

bilde jau pašā finišā
Image

Pēc nelielas atelpas braucu es ar riteni pa vienam (aptuveni gan tikai 1-2 km)
Image

Tad vēlreiz pa 2 suņi ap 4 km. Mazie tikmēr izbauda brīvsoli un mācās :aptracis:
Image

Image
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby Ilze » 17 Sep 2010, 11:04

:) Forši , jums saulīte spīdēja, man vakarā lietus lija :) Tomēr, pēc plāna bija treniņš, un plāns netika mainīts. Caruso+Esprit (Raitis ir dulls, braucot ar velo ar 4.nieku. Es jau knapi varu noturēt sapsihojušos divnieku, 4-nieks vispār... a bremzes velo vēl strādā? :) ) Pa ceļam satikām dažus vēlos sēņotājus, tad panācām velobraucējus (sportistu tērpos), kuriem mana uzrašanās no mugurpuses sagādāja lielu pārsteigumu. Apdzinu, un apmetot cilpu abi suņi, atkal ieraudzīja velo braucējus... uhh, patīk man šitāda pavizināšanās! :) Ka pavilka! A pirms tam knapi uzturēja galopu, tipa - baigi nogurušie :) Ha, slaisti. Uzturēju tempu, un nobraucām mūsu 5 km ar vidējo 17 km/h. Ir doma mēģināt celt nedēļā vidējo par 1 km/h . Uz 5 km distances tās ir apmēram 30 sekundes ātrāk. Uz LV čempi jābut 20-21 km/h :) Vai sanāks, redzēsim. Jāatzīst gan, ka treniņos nekad nav bijuši tik labi rezultāti, kā sacensībās.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Bafija » 17 Sep 2010, 18:55

Apjautājos Raitim par bremzēm - strādā tikai pakaļējās :soks: Es vienu dienu pa lietaino pļavu pašļūcu aiz 3 hasīšiem - vnk vedu ar pavadām uz māju pusi, bet viņi izdomāja, ka jāiet ātrāk nekā es spēju tik līdzi. iekša viņiem uztrenēta ne pa jokam :histerija:
Sēņotāju mūsu mežos ka biezs - sajūta kā Rīgas centrā. Bet mūsējie izņemot Vendo uzmanību tiem nepievērš. Mašīnas - tās gan ir īstais "medījums" Ar šausmām skatos kā nospriegojas trose ar tādiem izrāvieniem (ar kakla siksnām starp citu), ka dažreiz buss pamatīgi kustas :shock:
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby eldberg » 17 Sep 2010, 21:08

Man atkal nekad nav izdevies sacensībās izspiest to max kas ir bijis treniņos.
Garkalne pagājušogad, 1x diena... lai arī karsts - suns atdeva visu ko varēja...
Vēsākā laikā no Rūnas (bez stimulantiem - kāda pa priekšu kas uztur tempu) 4km distancē ir bijis 26km/h... pat visi 5km...
Sacenēs nu nesanāk...
Vēl labi Rūna pagājušogad beigās viena pati vilka skūteru LT, kad mēs palikām 4 no 6 (lai ar Rūna viena bija) un otrajā dienā no Klišauska atpalikām tikai 15sek.
Es zin ka visi slavē ka es no Malamuta jau esmu izdabūjis 20+km/h... bet nu... vienreiz gribās pabeigt ar 25km/h vienas sacenes vidējo....
Lai gan nu jau vairs ne... jo es diez vai baikos startēšu...
Skūteros ir citi ātrumi un Hāgls + Rūna ir tikai izklaide... jo Open ar tiem kopā nav ko darīt...

treniņos Rūna viena velk tagad skūteru, jo ja pieliek Hāglu, Rūna vienkārši 80% trases sačko.. Hāgls velk viens, ja es nepieminos klāt...
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Treniņi

Postby Ilze » 24 Sep 2010, 07:37

Labākais starts Caruso bija pērn Garkalnē otrajā dienā, kad mēs finišējām dažas sekundes atrāk par open klases uzvarētāju. Nekad vairs suns nav tik labi strādājis, bet man ir skaidrs, uz ko viņš ir spējīgs, ja grib. Jolanta ar savu greistaru mums gāja pa priekšu redzamības robežās, un Caruso lidoja viņiem pakaļ. Tiešām lidoja. Es gribēju spiegt aiz sajūsmas :) 5,4 km, ja nemaldos - 13:42, vidējais - pāri par 23 km/h. Ehhhh... Nu, es ceru uz jauno paaudzi.
Vakar atkal izbraucu ar mazajiem haskīšiem. Kā iepriekš biju domājusi, pirmo paņēmu Hilux. Drošs paliek bailīgs, uzvilku viņam Vulfas šļeiku. Un labi vien bija, jo es dabūju nomīties ne pa jokam, lai nodrošinātu, ka flekss nav visu laiku nostiepts kā stīga. 2,8 km ar vidējo ... 16,5 km/h (un tas ar velo pārnešanu pār dzelzceļu 2x)!!! Bija dažas aizķeršanās pie krustojumiem. Jāsāk mācīt komandas :) Nākamā - Habibi. Joprojām bailīga, tomēr lielāko daļu trases nogāja galopā. Ja nebūtu raustījusies, vidējais 12,5 km/h būtu kudī augstāgs. Un tagad, jaunais līdersuns - Honda. Atkal jau akmens manā dārziņā, ka jāstrādā pie virzienu komandām, jo viņa ļoti slaidi un ātri iegāja pāris reizes nepareizā ceļā, kā rezultātā dabūju mest velo pa mēmajiem tā, ka sametās šķērsu ceļa vidū. Honda lidoja - mērķtiecīgi. Putns pacēlās no ceļa malas deguna priekšā - emocijas minimālas - mazliet nogrozot galvu. Mežā panācām vienu džipu, kurš nez kāpēc iedomājās vienā brīdī braukt atpakaļgaitā, piespiežot mani klupdamai, krisdamai mukt nost no ceļa. Tad džips apstājās, padeva uz priekšu, un tad atpakaļ. Es stāvēju neizpratnē un blenzu. Izkāpa viens dūšīgs onka, un jautā krievu valodā, vai nav mani aizķēris. Nu, man dusma, ka treniņš izčakarēts, un ka viņa rīcība neizskaidrojama. Džipā rej viens liels suns un mazs kvekšķis. Pārmijāmies ar dažiem vārdiem, un es aizbraucu. Un tātad, ar šo čakaru un velo 2x pārnešanu pār dzelzceļu Hondas vidējais ātrums - 14,5 km/h. Max visiem grozījās ap 23 km/h. Tad, kad 3x biju nobraukusi pa 3 km ar mazajiem, Gundega, Monta un es izbraucām mežā ar lielajiem 6 km apli. Bija pasilts, tāpēc suņi netika īpaši dzīti, un vidējais bija ap 13 km/h... Lieki piebilst, ka Hilux staigāja atkal uz 2 ķepām gar voljēru, prasoties līdzi...
Un jā, mums aizvakar bija pirmās asās sajūtas mazo haskīšu dēļ. Atbraucot no meža ar lielajiem, izlaidām ārā mazos. Ko viņi - deguns pie zemes, un pa taisno pa svaigo pēdu prom. Jēziņ, kas mums darījās! Honda pa priekšu, Hilux neatpaliek, Bibīts arī nesās, tomēr bailīgi, Caruso ar Esprit pamanījuši, ka kaut kas notiek, nesās līdzi... Sapratām, ka jāsavāc vispirms tuvāk esošie. Pirmais paklausīja Caruso, tad Habibi, Hilux, Esprit... domājām, ka leksim uz velo, lai dzītos pakaļ Hondai, bet... viņa pati atskrēja. Huhhhhhhh, rokas, kājas trīc... Viss, nolēmām, ka mazos nevar laist ārā, ja ir svaiga pēda, un pie rokas jābūt kaut kam ļoti garšīgam, lai noturētu viņu uzmanību. Nu, un jāliel virsū slodze, lai nenāk muļķības galvā :) Tādi , lūk, mums treniņi.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby kvesma » 29 Sep 2010, 20:54

šodienas piedzīvojumi: 3 x braucēji (laikam musheri:))ar Patu, Ričardu un Togo ~7 km, stops ik pēc 1,5 km., temperatūra +8. Mēģinām nemīties, tikai vilkšanas treniņš - ātrums nekāds, bet.... Togo izraujas līderos. Kāpēc? Temperatūra? Kāpēc Togo sacensībās neskrien - bija pārāk karsts.... maybe. Pēc treniņa 10 min. voljērā suņi grib atkal skriet - nav noguruma, tagad vēl dzirdu Ričarda gaudienus - značit nav izlādējušies.
Garāžā ražojam 3xriteni - Nepatīk cena par ko piedāvā un kvalitāte (no PL un LT)........varbūt ar mūsu ģimenes konstruktoru zināšanām un kontaktiem normālu 3xričuku var sameistarot ap 300 Ls (materiālu cena). Redzēsim kā sanāks:)
http://www.manmat.lv
Kamanu suņu sporta aprīkojums
User avatar
kvesma
Puppy
Puppy
 
Posts: 157
Images: 0
Joined: 06 Sep 2010, 08:04
Location: Adaži

Re: Treniņi

Postby Ilze » 30 Sep 2010, 11:00

Kristīn, moška Togo vajag kompāniju? Varbūt viņš ir no tiem, kam patīk izcelties uz citu fona. Mums, piemēram, Esprit, viena neskries. Viņai ir totāla atkarība no brāļa Caruso. Viņa var skriet atsevišķi, bet pārredzamā attālumā no brāļa. Es te arī paeksperimentēju aizvakar. Ņemu divnieku - Caruso un Esprit, temperatūra +8C, braukuši nav kopš sestdienas rīta, izvēlos citu maršrutu (kur sen nav braukts), un aiziet. Pēc 200m redzu, ka Esprit ķerās pie vecā niķa un kož Caruso (nekad neesmu sapratusi, vai viņasprāt viņš skrien pa ātru vai pa lēnu), dodu pa toržiem, paaudzinu abus :lamajas: , braucam 200m, Esprit atkal ķeras klāt pie niķa, es atkal pa toržiem, atkal :lamajas: :pagalvu: , tālāk braucam feini, ja ņem vērā, ka kaut kur tālāk jau bija tikusi Gundega ar Emi. Caruso perfekti pagriežās uz neierasto, bet agrāk braukto trasi. Trase sākumā ļoti smilšaina, bet abi izvelk mani tā, ka dabūju lāgiem bremzēt, lai smiltīs nepaņemtu uz acīm. Pieminu tikai smilšainos kalniņos (kas ir gana stāvi un nepārvarami bez vilcējspēka). Vēlāk izbraucam uz ierasto trasi, un pie pirmās peļķes Caruso dod pa toržiem, es :lamajas: :pagalvu: , pārējām peļķēm braucam garām tā, it kā to nebūtu :) Visā visumā brauciens bija labs. Šonedēļ mainīju taktiku - treniņi caur 1 dienu. Nākamnedēļ - atkal ik pārdienas.
Par trīsriteni - mums te LV vajadzētu vienu meistaru, kas tādus varētu ražot pēc pasūtījuma, lai nav jākuļās ellē ratā un jāmaksā nenormāls piķis. Vienīgi, cik daudz mums to interesentu uz tādu pasūtījumu - tāda saujiņa būs.
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby Bafija » 01 Oct 2010, 09:59

Pēc vakardienas treniņa ar skūteri (laikam 8 km) es jūtos pieņemami. Kaut gan nokāpjot no tā drandaļeta, es domāju, ka kājas nebeigs trīcēt :hih:
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby eldberg » 01 Oct 2010, 22:42

Skūters ir jauka lieta... it kā līdzīgs ritenim, bet nemaz nav līdzīgs ritenim :D
Pavisam citas muskuļu grupas strādā, citāda balans izjūta u.c. lietas.

Šodien Rūna smuki nostrādāja 3km... vakar dzenoties pakaļ Šmitam atplīsa pēc 3,5km.

Kristīne - galvenais skaties trīsritenim smaguma centru!
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Treniņi

Postby D'Karlo » 02 Oct 2010, 08:45

:lamajas: šorīt, īsi pēc starta, uz slidenas saknes, man potīte izbeidzās! 5 minūtes domāju, kad palikšu turpat uz visu dienu. nevarēju pat pieskarties tai. Pēc 10 min jau varēju pakustināt, un domāt par tikšanu mājās... Vēl pēc 5 minūtēm pabeidzu pilnu trasi lēnā režīmā.

... tagad, pēc stundas, atkal ir problēmas ar staigāšanu. :lamajas:

+ draudzene, braucot kopā ar Redžeju, pāris reizes krita no riteņa
+ pagalmā kastanis no sākuma sunim uz galvas uzkrita, un pēc tam, uzreiz arī man
+ šodien neplānota darba diena! :aizsvilstas:


...Tas viss noteikti dēļ vēlēšanām. :pagalvu:
User avatar
D'Karlo
Puppy
Puppy
 
Posts: 375
Images: 1
Joined: 03 Apr 2010, 18:54

Re: Treniņi

Postby Ilze » 03 Oct 2010, 20:47

Nu, Didzi, Tev gan neiet, bet... kā pēc tam sāks iet! :) Un draudzenei - mēs visi esam krituši un ik pa laikam pakrītam vēl. Kā viena no sacensību dalībniecēm raksta par jautrāko treniņu - lauztas 2 ribas :) Tfu, tfu, tfu, protams, bet arī tā gadās, bet par to gan nevajadzētu domāt.
Mēs šīs 2 dienas ar garajiem treniņiem. Vakar nobalsoju, un atbraucot mājās, paņēmu C&Esprit, un laidām meklēt dažādas trases izlikšanas iespējas. Izbraucot no mājas + 6C, plkst. 11:00. Pēc pusstundas jau +10C, un vēl pēc pusstundas +14C. Ūdens bija līdz tikai viena pudele, kuru suņi ātri vien piebeidza, tāpēc biju spiesta ātrāk atgriezties sētā. Kopā nobraucām ap 13 km. Šodien ap 9:00, + 6 C, Gundega ar Emi, es ar C&Esprit, atkal uz Langstiņu mežu. Nomalāmies kādu pusotru stundu, pārmērot trases, un meklējot rezerves variantus papildus vakar atrastajiem. Rezultātā nobraucām ap 16 km, bet šoreiz suņi strādāja ar kaifu, jo temperatūra kāpa lēnām. Kamēr lielie atpūtās, ar mazajiem 4,4 km aplis. Hondai saudzēšanas režīms, viņa uzgrūdās vakar dzelzs stienim, un savainojās, bet Hilux un Habibi bija savā elementā.
Tad nu pa brīvdienām nobraucām ap 33 km :)
Ilze
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1385
Images: 1
Joined: 14 Jan 2010, 09:27

Re: Treniņi

Postby kvesma » 04 Oct 2010, 20:32

Nu, Ilze - Tu dod... :) es domāju, ka mani brīvdienu 25 km ir daudz, bet 37 km - respect :shokets:
Varu atklāt savu lielo noslēpumu.. :) Togo mainu braucēju, pieteicu nomaiņu arī LAT posmam.... braucējs būs sportisks jaunietis 17 gadu vecs, tā kā puišiem konkurence aug :). Togo, sestdien gandrīīīīīz (lasi saskatāmības robežās:)) neatpalika no līderes Patas, braucām no rīta grādi +8, vēlāk +13. Puišiem Togo un Ričardam ~12 km distance vidējais ātrums 22 km/h - it kā nekas īpašs, bet... mēginam trenēt 2 x vairāk nekā būs jāskrien sacensībās. Svētdien, situācija sliktāka, izbraucam vēlāk, jo :gul: :gul: , attiecīgi laiks siltāks... par Patu - no comments, bet Togo (Janis) ar Ričardu (Kristīne) sacenšas, kurš lēnāk tpu ti, kurš ātrāk, jo apdzīt ne viens, ne otrs neļauj... tā nu mēs Garkalnē sķiet visus sēņotājus izbaidījām ar savu duetu - Aiziet, haik u.c. necenzētiem vārdiem. Rezultāts tas pats - puišiem 22 km/h tā pati distance, bet Pata, kā stirniņa pazuda abas ar Baibu ātri vien no saskatamības robežas :hih:
Šodien un rīt slinkojam, mazgājamies un savādāk lutināmies, tad dubli snr. 3 būs trešdien, kad braukāsim uz vilkšanu gar Vējupi... Nenormāli gribas, lai varētu izvēlēties maršrutus, bet kamēr no darba mājās tikmēr jau tumšs, atliek vien tepat gar dīķi braukāt, jo uz pārējiem ceļiem baigās šķembas sagāztas... :(
http://www.manmat.lv
Kamanu suņu sporta aprīkojums
User avatar
kvesma
Puppy
Puppy
 
Posts: 157
Images: 0
Joined: 06 Sep 2010, 08:04
Location: Adaži

Re: Treniņi

Postby eldberg » 04 Oct 2010, 21:41

Pēc vairāk kā gada pārtraukuma iejūdzu arī Ūri... gans tāds... ka tik kādam krāgā ieklupt ne skriet. bet ja kāds pa priekšu brauc tad velk :D
Izmēģinājām ar Sandru uz skūtera - Ūre+Hāgls... strādā tikai ja kāds pa priekšu brauc.
Šodien saliku kopā Rūnu ar Ūri... protams Rūnas spēks palīdz.
Spidometram nevaru dabūt batereju (lai gan skūteram tā tā pat nav)... domāju ka 3km bija kaut kur ap 20km/h.... atsevišķos momentos 25+
Hāgls viens pats skūterā - nav aršana... bet Hāgls + ritens = cita darīšana...
Mums temperatūra zem +12, ir ok...
Ja atradīsies pilots un vēl dažos treniņos viss sanāks, Rūna+Ūre varētu startēt skūteros. Hāgls jau ir rezervēts uz baikiem.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Treniņi

Postby Bafija » 05 Oct 2010, 08:51

man skūteris ir ļoti iepaticies, arī komandas biedri zināmi :tikainesaki: šodien gan sanāks atkal ritenis, bet nekas, toties kājas tik drausmīgi nesāpēs :aptracis:
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Treniņi

Postby kvesma » 23 Oct 2010, 23:26

Tā kā uz PL netikām - i sīkajiem jāmācās, i normālas piekabes nav, i sponsori nav sameklēti, tad šodien, lai kompensētu sacensību adrenalīnu izbraucām pa pilnīgu off-road pie Briljantiem, pa kvadraciklu trasi. Maršruts absolūti nezināms - braucam, kur acis rāda un ik pa laikam mūs (ne suņus) nobiedē pie koku galotnēm lidojoši helikopteri (ādažos militārās mācības :hih: ). Pirmie 2 km - smiltis: kalnā augša, lejā, mēs vnk lidojam aiz suņiem... pāris reizes gandrīz smiltis saēdos, bet nu noturējos. Ar Ričiju turos netālu no Jāņa ar TOGO... :aptracis: . Pārsteigums baigs - jo gan Ričijs, gan Pata nevilka tā kā Togo - Jānis burtiski lidoja aiz Togo. Labi!!! :ludzu:
Sapratām, ka Baibai ir problēmas ar ātrumu pārslēgšanu - ir vidējais 2 un 5 un pofig vai smiltis vai taisnais, nepārslēdz, laikam ir jāpamāca!!:)
Andrejs vakar nedaudz :apdzerusies:, attiecīgi aiz mums džipā čilo ar draugu, tā nu es ar jauniešiem ne vairāk, ne mazāk, bet 15 km nobraucu. Vidējo nemērīju, bet pirmais off-road ~5 km aptuveni 25 km/h (taisni neticas) - Togo pirmais, Ricijs otrais un Pata pēdējā (meitenēm nepatīk dubļi :tikainesaki: ).
Atpakaļceļā situācija pretēja, jo atradām civilizētu ceļu: Pata, Ričijs un tālu aizmugurē Togo.
Jāmeklē aktīvi sponsori, lai varētu gan ziemas, gan 2011 gada visos posmos piedalīties.. ir āķis lūpā un galvenais, ka jauniešiem arī ir!!!
P.s. mazais Handy noskrēja ~ap 10 km, nezinu vai tas pēc teorija ir pareizi, bet sīkais ļoti raujas skrieties un tāpēc arī ļauju. Kaut arī maza bumbiņa, bet vico labi - ausis noglaustas un tik pie līderiem. Ievēroju, ka, ja saucu Handi, tad īpaši var negaidīt uz atsaukšanos, bet, ja SKRIESIM, tad Handi ir klāt uzreiz :jautri: .
http://www.manmat.lv
Kamanu suņu sporta aprīkojums
User avatar
kvesma
Puppy
Puppy
 
Posts: 157
Images: 0
Joined: 06 Sep 2010, 08:04
Location: Adaži

PreviousNext

Return to Kamanu suņu sports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest