Sidžeja un Groms!

Blogs and Chats

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 04 Oct 2010, 13:08

Tā nu man tādas pārdomas biju iegājusi labradoru sadaļa un tur bij bēdīgs stāsts par diviem labradoriem no kuriem viens nošauts otrs ievainots, bet stāsts nav par to, bet par to ,ka šāvējs ir "mednieks" un tās glupības ko salasijos tajā mednieku foruma vnk sabojājās garstāvoklis izlasot pirmās trīs lapas un tālāk pat negribejās lasīt tos murgus.Man tiešām izlasot to, ko saka pieredzējuši mednieki vnk pat uz meža pusi negribas skatīties.Un suņinieki, kā tauta tur tiek nolikta tik nesaprotu to, kas medniekam ir suns :neparliecinats: Un vai tiešam viņam tā ir tikai lieta, kas neko nenozīmē.Es protams saprotu, ka nevar spriest par medniekiem pec 3 lapu izlasīšanas, bet man palika tiešām skumīgi, jo daži pat nezin, ka labradors ir medību šķirne un daudziem tur ir tiešām reāla tieksme izšaut visu, kas kustas :pilnmeness: Bēdīgi, ka cilvēki kuriem būtu jāstrādā un jāsadarbojas ar audzētājiem un japopularizē medību šķirnes neko no tā visa nejedz un viņiem suņi ir tikai lietas. :asaras:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Eklēriņš » 04 Oct 2010, 14:24

Teikšu nu jau pēc savas nelielās pieredzes, komunicējot ar reāliem medniekiem - paldies Dievam, man ir bijusi tā laime tikties ar tādiem medniekiem, kuriem suns ir ne tikai rīks medīšanai, bet gan palīgs, kompanjons un kuriem bieži vien suns ir uzticamākais medību biedrs kā kāds cits mednieks un viņi savus suņus vērtē ļoti augstu.

Ir gan vēl viena nianse, ko piefiksēju, klausoties mednieku stāstos. Lauku māju suņu īpašnieku bezatbildība. Daudziem suņi nav nekādā veidā ierobežoti, ne sētas, ne siksnas vai vēl kā. Augumā lieli suņi klejo pa tuvējiem mežiem un izdzenā meža zvērus, bieži vien arī tos noplēšot un apdraudot medību suņus. Tā kā ir tam kokam tomēr divi gali. Es gan nerunāju par šo te nelaimīgo gadījumu, kad patiešām nav skaidrs kā tā varēja izdarīt.
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 04 Oct 2010, 14:44

Nu man personīgi ir pazīstami daži mednieki visi no viena kolektīva un neesmu redzējusi, kā viņi izturas pret suņiem, bet tur tik dažiem ir suņi.Un tomer runājoties man nepalika tik drausmīgs iespaids kā palasoties tos komentarus, kur mednieki ar ne to mazāko pieredzi izteicās. :pilnmeness: Un es zinu, ko dara klejojoši suņi, bet vai klejojoš suns ir suns, kas dzīvo mājā un ir paņēmis brīvsoli un saimnieki viņu meklē(varbūt nemeklē), bet viņš izskrien caur mežu un atpakaļ uz māju skrien vai arī klejojoš suns ir suns ,kas ir kļuvis jau mežonīgs un dzīvo mežā :jaut:Un tomēr starp šiem abiem gadījumiem noteikti būs kaut vai atšķirība izskata ziņā tā kā nevar teikt kā ,lai mednieks zin vai viņš dzīvo mežā vai nē.. Nu sanāk, lab ja Groms man nebūtu medību suns un es ietu pa mežu un šis paņemtu pēdu no manis tad jebkurš mednieks viņu var bliezt nost? :neparliecinats:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Eklēriņš » 04 Oct 2010, 15:02

Šajā jautājumā noteikti ir kādi regulējošie normatīvie akti, jāskatās tos. Varbūt te ienāk kāds no tiem, kam ar medībām ir ciešāks sakars un kas tiešām zina, tas varētu mums te apskaidrot kā ir. :neparliecinats:
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 09 Oct 2010, 15:27

Tā šodien ar Gromu strādājām dārzā :pastaiga: Sastādijām ķiplokus un savedām kārtībā visu dārziņu tomēr Groms pa to ,laiku kamēr es strādāju pamanījās nepārlekt pāri grāvim un iekrist tajā iekšā līdz ar to man bija ne tikai melns bīgls, bet arī ļoti smirdīgs. :sajucis: Es nokaunināju viņu kā viņš šitā liels puika un tads ruksis, kādu brīdi viņš pasēdēja pie dobes un devās tālāk skraidīt :rej: Es skatos šis kkam visu laiku skraida apkārt un vārtās un tad atkal skraida :kucens: Aizeju skatīties ko tad šis tik jautru tur atradis :dejosuns: :neparliecinats: izrādās viņš pa beigtu peli vārtās :aizsvilstas: Nu es biju piekususi jau no dārza darbiem, bet nācu iekšā un liku savu princi mazgāties.Tagad man tīrs un laimīgs suns, jo ir izskraidijies un nomazgājies un ēd savā būri lielopa asti... :riima:
Protams man vel darbiņi nav beigušies jājiet uzkopt vannas istaba un jāizmazgā iemaukti, jo tie ar ir melni un nenormāli smird :tikainesaki: :hih:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Kriste » 09 Oct 2010, 19:06

sidzeja wrote:Tā nu man tādas pārdomas biju iegājusi labradoru sadaļa un tur bij bēdīgs stāsts par diviem labradoriem no kuriem viens nošauts otrs ievainots, bet stāsts nav par to, bet par to ,ka šāvējs ir "mednieks" un tās glupības ko salasijos tajā mednieku foruma vnk sabojājās garstāvoklis izlasot pirmās trīs lapas un tālāk pat negribejās lasīt tos murgus.


Tici man - neviens normāls mednieks tādas glupības, kā tajā diskusijā, nerakstīs... Jā, man arī likās, ka tas nav normāli, ka tik daudz mednieku var tā izteikties... Bet tici man - situācija nav tik traka. Un daudzi tur visu maļ vienā putrā - reāli klejojošus suņus, un pārējos....
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 13 Oct 2010, 19:39

Tā Gromucis ko nelāgu ir apēdis :pilnmeness: Visu dienu mokamies ar caureju :tikainesaki: Labi, ka man šodien vel brīvs, jo mēs tiešām lielāko dienas daļu pavadijām skraidot ārā.Uzvedība mainijusies nav ēd, dzer , skraida, bet caureja :jaut: Tagad esam sadzērušies zāles un ceram uz to labāko, bet sliktākais, ka man nav pat nojausma ko viņš ir apēdis :jaut: Ārpus pagalma es viņu uzmanu un viņš nav no tiem, kas ņem visus draņķus mutē piecu gadu laikā mums pirmo reiz problēmas ar vēderu :asaras: Un pagalmā viņš nevar neko dabūt man vecākiem ir sakopts pagalms un ja viņš ir viens pagalmā tad kopā ar VAs meitenīti, bet viņai viss ir kārtībā tā kā izslēdzu to, ka kāds ko pāri žogam pārmetis...Es pat nezinu ko domāt :jaut: Gromucis nomocijies pamatīgi, bet nu rīt centīšos tik mājās pēc iespējas ātrāk, lai viņam nav vienam jābūt un ja nebūs labāk brauksim pie veta :asaras:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Kriste » 13 Oct 2010, 20:59

Kaut ko neierastu, jaunu neesiet devuši? Cūkgaļu, piemēram?
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 13 Oct 2010, 21:30

Kriste wrote:Kaut ko neierastu, jaunu neesiet devuši? Cūkgaļu, piemēram?

Nē tur jau tā lieta, pagājušo nedēļ viņš dabūja jaunlolpa asti, bet no tās viņam pat paliek cietāks vēders nevis tā kā tagad :asaras: Un barību ar nēesam jau sen mainijuši, ēd savu eukanubu.Vsp jau esmu sabijusies, jo nevaru viņam zāles iemānīt pa dienu sanāca, ka desā saliku un viņš apēda viņas ar desu a tagad uz vakaru viņš spļauj ārā un ar sieru ar nesanāca.Izvāriju rīsus un izmērcēju barību un domāju, ka piemetīšu pie paikas klāt un tad viņš apedīs, bet viņš tagad vsp negrib ēst :histerija: Tika sazvanīta jau Ramona kenventaki īpašniece viņa saka ,ka vīrus varētu būt viņam, ieteica kkādas zāles nopirkt priekš vēdera vīrusa.To izdarīšu rīt, bet vsp man ir bail un domāju, ka vedīšu viņu pie veta rīt :asaras: Jo mani jau mierina, ka viņš liels un jābūt labi un ,lai neuztraucos tik traki, bet mums nav bijis šitā un tagad viņš vel negrib ēst :histerija:
Atnesu dzeramo un ēdamo bļodu uz izstabu vabūt naktī viņš piecelsies un gribēs uzēst :ludzu:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby energy » 13 Oct 2010, 21:48

Ja nevar tabletes iemānīt, tad atver muti un iebāz cik dziļi vari rīklē - tālāk jau viņš norīs (retu reizi izdodas izspļaut).
User avatar
energy
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1532
Joined: 29 Jan 2010, 15:19
Location: Liepāja

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Marika&Bernardo » 14 Oct 2010, 08:39

Sidzeja kā Gromucis jūtās :mierina:
Starp citu par zālēm, tieši tā kā Energy saka, nemocies, bet paņem ar pirkstu un iestum rīklē!
User avatar
Marika&Bernardo
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 13 Jan 2010, 14:41

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Eklēriņš » 14 Oct 2010, 09:57

Ai, nabaga suns! :neparliecinats: Bet galvenais lai viņš jūtas labi, dzer un ēd. Bet nekādu citu pazīmju vairāk nav? Un kā šodien Gromucim? Varbūt sauso vispār šobrīd nevajag? Padod tikai rīsus un ūdeni! Vēl var kādas prebiotikas (ir vetaptiekās tieši dzīvniekiem, bet tikpat labi vari dot arī Linex). Kā izskatās, vēders viņam nesāp, ir tikai caureja?
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 14 Oct 2010, 11:29

Esmu jau mājās aizskrēju uz skolu uzrakstīt k.d un atprasījos :jaa: Nu tā pa nakti skrējām ārā 3.00 un 6.00, bet tagad ,kad bijām ārā vairs nav vsp kakājis.Vakar vakarā bij tas trakākais, jo viņš vsp negribēj ne ēst ,ne ko tik gulēja un viss :asaras: Un ar to tabletes rīklē bāšanu mums vakar negāja, jo viņš atvēma visas tabletes un vel to, ko pa dienu bij apēdis :(Tomēr šorīt pirms skolas sanāca viņam iegrust to tableti un viss bij kārtībā :jaa: Bet nu tagad jau labāk atbraucu mājās uzvāriju rīsus, ieēda un staigā man pakaļ :aptracis: Jo vakar vakarā man jau raudiens nāca ,jo viņš gulēja tik manā gultā un vsp neskatijās, kur esmu un ēst ar negribēja :jaut: Tagad iesim ārā pastaigāt un ceru, ka tas trakākais bij vakar vakarā un ka būs labi viss. :ludzu:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Eklēriņš » 14 Oct 2010, 12:18

Fuuu, nu tad ceru, ka jau viss sliktākais ir pāri un nu jau kļūs labāk. Tikai tagad kādas pāris dieniņas baro viņu ļoti akurāti. Un noteikti padod mums te ziņu kā jums iet! :D
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 14 Oct 2010, 19:46

Eklēriņ man tieši par ēšanu arī Ramona piekodināja, lai nesagrūžu pa daudz :jaa: Tomēr ir jau labāk puikam, vēderam jau ir saturs :aptracis: :aptracis: Un pagaidām klausu tavam padomam un dodu tik rīsus bez barības :neparliecinats: Jo vakar tak to visu paiku ko pa dienu bij apēdis viņš izpūta ārā.Tomēr šodienas rīsus ar lakto apēda un nav neko vēmis :jaa: Un suns man staigā pakaļ :samilejies: un izrādija intresi par maniem pelmeņiem :hih: ,jo vakar vakarā viņam pārtika absoluti neintresēja :jaut:
Tomēr man intresē, kur var tādu vēdera vīrusu dabūt :jaut: Nu mums tiešām piecu gadu laikā nekas tāds nav bijis :apstulbis: Jo man jau vakar histērija sākās, kad viņš vairs negribēja ēst un tik gulēja un par mani neizrādija nekādu intresi :asaras: Tomēr šodien jau labi, mīle mani un lien pie manis, un galvenais ,ka staigā pakaļ :esmilu: Un par ko man bik smiekli sanāca šodien, kad šķiros no sava puiša šogad man draudzenes pat nenojauta, ka man slikti iet un ka mēs esam izšķīrušies, es vnk to viņām paziņoju tad, kad jau pati biju gatava par to runāt :jaa: a šodien, kā satiku meitenes tā pirmais bij, kas noticis ko tik bēdiga :jaut: :hih:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby pepper » 14 Oct 2010, 19:54

Ka tik tas nav tas pats, kas manam Brendžam toreiz bija. Mums ar pirmajā dienā bij vemšana, neko neēda, un to, ko apēda - izvēma, arī tabletes. Un nākamajā dienā jau bij atkal tas pats vecais, labais Brendža, tikai šķidrais vēderiņš vēl pāris dienas paturējās. Veseļojaties! :mierina:
User avatar
pepper
Junior
Junior
 
Posts: 943
Joined: 13 Jan 2010, 21:21
Location: Valmiera

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 14 Oct 2010, 20:13

pepper wrote:Ka tik tas nav tas pats, kas manam Brendžam toreiz bija. Mums ar pirmajā dienā bij vemšana, neko neēda, un to, ko apēda - izvēma, arī tabletes. Un nākamajā dienā jau bij atkal tas pats vecais, labais Brendža, tikai šķidrais vēderiņš vēl pāris dienas paturējās. Veseļojaties! :mierina:

Paldies :estevisamilosu:
Tomēr man intresē, kā to draņķi var saķert, jo tomer tev Brendijs bij mazs un uzņemīgaks pret baciļiem, bet man Groms tak liels un imunsistēmai jābūt stiprākai :jaut: Kaut arī izskatās, ka būs vairāk jāsargā un jāuzmana viņš, jo man vienīgais, kas nāk prāta bij viens taksis ko daugav malā satikām pāris dienas atpakaļ un atceros, ka vel ievēroju, ka šim ļoti nesmuka vēdera izeja.Tomēr viņi bij labi ja kādas pāris minutes kopā ,jo mēs gajām uz daugavu, bet takša saimnieki prom no daugavas viņi tik saostijās un bik paskrēja un devāmies tālāk :pastaiga:
Nu man šis ir vienīgais loģiskais izskaidrojums, jo neko citu viņš nav darijis vai ēdis ko nelabu :pilnmeness:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby sidzeja » 17 Oct 2010, 18:55

Tā Gromam drīzumā būs jādodas uz vet klīniku pēc ikgadējās potes :jaa: Un papētiju, ka var sapotēties pret audzētvas klepu, kas pfu pfu mums nav bijis, bet tapēc arī doma to izdarīt, jo man kkā bik sajūta, ka Groms ar vecumu kļūst uzņēmīgāks uz baciļiem vai arī es palieku par paranoiķi :pilnmeness: Bet gribējās zināt vai vsp ir vērts un vai tas jādara ,katru gadu un kā vsp var dabūt to klepu, jo cik atceros, tad parasti daudzi pēc izstādēm viņu saķer :neparliecinats:

Un bijām JYSK nopirkām atstarojošo vesti maksāja kkādus santīmus, bet es patiesībā esmu apmierināta, jo par tādu naudu viņa tiešām ir super :jaa: Jo tagad tik ātri paliek tumšs un veste savu funkciju pilda ideāli un Groms ir ļoti labi redzams tādā izskatā, un viņš pat ir apmierināts ar savu jauno izskatu :tikainesaki: :hih: Protams jāskatās cik ilgi viņa kalpos, bet vakar atnākot mājās no daugavas veste bij zemes melna, jo tie dubļi ir neizturami, bet iemetu izmazgāties un atkal kā jauna :jaa:

Un tagad man tādas bik slinkuma iegribas un zinu ka bīglisti smies par šito ideju. :pilnmeness: Bet es gribu Gromam kkādu lietus mēteli vai kko tādu :neparliecinats: Jo nu mēs nedzīvojam pilsētā un ceļš ir vnk dubļos un bīgli ar savu mazo šasiju. :pilnmeness: Ja ārā esam pat piecas minūtes Groms ir vienos dubļos.Viņš neprot iet lēnām, lai viss nešļakstās un peļķes ar gadās neapiet :pilnmeness: Vakar ,kad atnācām no daugavas skats bij vnk briesmīgs no viņa pilēja dubļi nost :pilnmeness: Mums gandrīz vai katru reizi ir jājiet dušā pēc pastaigas un nesakiet par noslaucīšanos ar dvielīti, jo noslaukoties no viņa pēc tam drausmīgi birst smiltis un man kka negribas smilškastē gulēt(jo Groms man guļ zem segas)Tapēc tagad gribu kko sameklēt, kas kalpos kā aizsargs pret dubļiem :tikainesaki:
User avatar
sidzeja
Puppy
Puppy
 
Posts: 415
Joined: 13 Jan 2010, 21:56

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Eklēriņš » 19 Oct 2010, 09:01

Sidžeja, lietusmētelītis nebūs glābiņš no dušas un dubļiem, jo tas pasargā tikai suņa muguru no dubļiem, bet vēders un kājas tāpat nošļakstās. Es Tevi saprotu, jo mani suņi arī pēc agrajām rīta pastaigām ielien man zem segas un tad es jūtos kā uz smilšpapīra. :hih:
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Sidžeja un Groms!

Postby Marika&Bernardo » 19 Oct 2010, 10:31

Eklēriņš wrote:Sidžeja, lietusmētelītis nebūs glābiņš no dušas un dubļiem, jo tas pasargā tikai suņa muguru no dubļiem, bet vēders un kājas tāpat nošļakstās. Es Tevi saprotu, jo mani suņi arī pēc agrajām rīta pastaigām ielien man zem segas un tad es jūtos kā uz smilšpapīra. :hih:

Bet Eklēriņ tev vismaz skrubis par baltu velti, un āda tik samtaina ^^
User avatar
Marika&Bernardo
Puppy
Puppy
 
Posts: 424
Joined: 13 Jan 2010, 14:41

PreviousNext

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests