Jaunie hendleri

Re: Jaunie hendleri

Postby lauva » 01 Nov 2010, 01:21

es gan domāju,ka beidzot ir kāds sakarīgs komentārs. piedodiet meitenes,bet tā tas ir. cik ieskrienu šajā sadaļā,nekad nekas vairāk par apsveikumiem un uķi-puķi nekad nav. nu tad beidzot Sinča ir uzrakstījusi konstruktīvu kritiku (pat ne kritiku,novērojumus). un viņai pat nav jāpiedalās šajā konkursā,jo viņai ir pietiekami liela pieredze pašai (pati ir saņēmusi visa veida kritiku un mācījusies no tās),lai varētu objektīvi izvērtēt kas un kā.

protams,ka malaces meitenes! bet jūs jau pašas labāk zināt,ka jāstrādā un jāstrādā :)
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Jaunie hendleri

Postby donna-tonna » 01 Nov 2010, 09:04

Bieži lasu šo sadaļu un tikpat bieži smaidu :tikainesaki:
Pievienošos Sintijas nepopulārajam lēmumam un uzskatu, ka kritika, ja tā ir konstruktīva, tomēr šad tad ir jāizsaka. Arī publiski. Beigu beigās - personīgi neviens šeit aizskarts netika. Tātad - ja uzskati sevi par zvaigzni, tad laid gar ausīm. :kanepe: Atsevisķie hendleriem es to esmu arī pēc ringa personīgi teikusi, bet tad, ja es konkursu skatos. Piedaloties NEKAD nevar redzēt tik daudz, cik skatoties no malas. Šoreiz, diemžēl, jāpiekrīt Sintijas vārdiem par stagnāciju, nu, nav mums izteikta līdera, principā, ja atbrauc hendleri no citām valstīm, tad arī pārsvarā vinnē. Ja tas notiktu 1x, tad varētu izdomāt visādus attaisnojumus, bet, diemžēl, tas notiek regulāri. Un principā ir pamats aizdomāties, kāpēc tas ir tā...
Šoreiz aizņemtības dēļ es konkursa atlasi neskatījos, bet es bišķi paslatījos finālu. Smuki vidējā grupā izskatījās meitene pelēkajā pieguļošajā kleitā ar cvergu (ja pareizi atminos), jo ar sarkano uz sarkanā tepiķa tur bija perebors (no 5 hendlerēm - 4 iekš sarkana vai tā toņos). Protams, ka sarkans ir spēlējošs pie visa, bet, nu... Bet meitene ar cvergu ar suni strādāja rupji, viņai nebija kontakta, suns visu laiku centās kaut kur aizšmaukt.
No malas redz to, ko neredz eksperts, kur nu vēl konkurents, kuram pašam jālūr uz ekspertu. Kaut kur ir pazudis labais tonis - suņa kontakts ar hendleru (nekas no manis teiktā noteikti neattiecās uz visiem hendleriem, protams, ir izņēmumi, bet uz situāciju kopumā) - acīmredzot, tam vairs nav laika. 8-)
Kas tie par jaunumiem, ka suņiem ringā ir jāostās??!! Tas, ka suns ir dzīva būtne un viņam ir aste, kas kustās, ir jāparāda attiecībā pret hendleru, nevis citu suni. Tieši tā - suns ir dzīva būtne - viņš tāpat var būt piekusis vai viņš vienkārši var negribēt redzēt sava deguna priekšā citu suni. Jā, ir gadījumi, kad hendlers iziet ringā ar suni, kurš nav īpaši tolerants pret citiem suņiem un nedomāju, ka tas ir kādam noslēpums (nedomāju, ka tas ir normāli, bet - tā ir). Ja nebūs konflikta situācijas, viss būs OK, bet, ja tāda tiks provocēta... Ir daudz un dažādi iemesli, kāpēc tomēr suņi ringā nav jālaiž tusēt. Piemēram, redzēju ringā meiteni ar mastifu, nu, pieļauju, ka kādam mazākam sunim, varētu būt no viņa bail. Pēc tam taču tas suns ir fiksi jāsavāc un jānoskaņo darbam. Priekš tam ir hendlers, lai piedabūtu suni izrādīt dzīvīguma un prieka pazīmes.
P.S. dažreiz, skatoties hendleru konkursu, sāk likties, ka labi būtu arī ieveiest hendlera apģērba ētikas kodeksu :velnins:
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Re: Jaunie hendleri

Postby maksis » 01 Nov 2010, 09:18

donna-tonna wrote:P.S. dažreiz, skatoties hendleru konkursu, sāk likties, ka labi būtu arī ieveiest hendlera apģērba ētikas kodeksu :velnins:

Šis attiecas ne tikai uz hendleru konkursiem. :sajucis:
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: Jaunie hendleri

Postby poila » 01 Nov 2010, 15:55

Es vēl gribu pateikt ka JH galveno lomu spēle arī suns . Viss ir atkarīgs no viņa piemēram viņam iegribējās pie saimnieka un viss tu vari turet viņu, kaut ko viņam piedavāt, vinš neklausīs tu vari būt visforšakais hendleris tu neko ar viņu neizdarīsi. Un vēl daudzas reizes bija tada situācija ka suns nobījās no kaut kā. Jā, no malas izskatās ka hendlers nevar tikt galā ar suni, bet istenība tas nav tik viegli. Ringā var gadīties viss kas un tas nav rādītājs !
User avatar
poila
Baby
Baby
 
Posts: 89
Joined: 16 Jun 2010, 21:15

Re: Jaunie hendleri

Postby Lily » 01 Nov 2010, 16:19

poila wrote: Jā, no malas izskatās ka hendlers nevar tikt galā ar suni, bet istenība tas nav tik viegli. Ringā var gadīties viss kas un tas nav rādītājs !


Jā, bieži ir tā ka suns pirms ringa vienkārši sabrūk, nobīstās no kautkā un atsakās ringā iet.. Un ja vel tas ir svešs suns tad viņš raujās pie saimnieka un vispār tikpat labi vari nemaz ringā neiet, ar tādu suni neko labu nedabūsi, tapēc piekrītu poilai. Citi hendleri iet vislaik ar vieniem un tiem pašiem suņiem, nu tas jau arī vairs nav forši, suns jau ir atstrādāts un samācījies visus paņēmienus, kas hendleram atvieglo visu, tikai skaisti jaizstaigā figūras- protams, tas izskatās daudz skaistāk nekā tad, ja hendlers raustās uz visām pusēm, bremzē, lokās un tikai mēģina piedabūt suni kustēties..
Bet nu malaces meitenes kas uzdrošinās un mēģina, īpaši tādās lielās izstādēs :)
User avatar
Lily
Puppy
Puppy
 
Posts: 114
Joined: 20 Jan 2010, 21:13

Re: Jaunie hendleri

Postby lauva » 01 Nov 2010, 16:23

khmm... tpc,pēc manas saprašanas,hendlerim ir jāmācās atrast ar suni kontaktu. un nevis ar to suni,ar kuru viņš bieži strādā,bet ar jebkuru suni. un es esmu redzējusi kā hendleris tiek galā ar suni,kurš pēc maiņas nemaz negrib ar otru hendleri strādāt.
labs piemērs ir mans suns - meitenes viņu izmantoja hendleru treniņos. viņš nu nepavisam nav ringā gājējs,un ir ļoti tendēts TIKAI uz saimnieku,bet meitenes atrada paņēmienus,kas lika sunim skatīties tikai un vienīgi uz viņām,nepievēršot uzmanību citiem suņiem,tam,ka es neesmu blakus vai kaut kam citam.

tas jau ir tas,ko no tā hendlera principā prasa + suņa smuku parādīšanu utml.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: Jaunie hendleri

Postby Shanele » 01 Nov 2010, 17:26

es ari piekritu Sintijas rakstitajam
User avatar
Shanele
Junior
Junior
 
Posts: 605
Joined: 20 Jan 2010, 18:44
Location: Rīga

Re: Jaunie hendleri

Postby Sintija » 01 Nov 2010, 18:20

Suņi ir dažādi, protams, bet tieši tādēļ hendleram ir jāprot tikt galā ar jebkuru suni. Tiesnesis vai skatītājs nezina ko suns šorīt ēdis, cik ilgi hendlers to mācījis (vai nemācījis), vai ka tam pirms ringa konkurents uzkāpa uz kājas utt. Tādas lietas ekspertam un skatītājam arī nav jāzina. Vērtēts tiek tikai tas sniegums, kas tiek parādīts tajās minūtēs ringā. Tas arī viss. Ja nav kontroles, tad nav - un pilnīgi vienalga, kas par iemeslu. Diemžēl, bet ar to ir jāsamierinās.
User avatar
Sintija
Puppy
Puppy
 
Posts: 267
Joined: 13 Jan 2010, 14:45
Location: Rīga, Liepāja

Re: Jaunie hendleri

Postby eldberg » 01 Nov 2010, 23:19

Pievienojos viedoklim, ka Sintijas komentāri ir pilnībā adekvāti.
Konkursu neredzēju, no hendlinga zinu tikai tik daudz lai pateiktu vai hendleris ar manu suni tiek galā vai nē + vai starp tiem ir kontakts, ne tikai plika izstādīšana.
Nevienam te nebija nekas aizrādīts tādā līmenī lai kāds bērns varētu apvainoties + Ja ko šādu nevar uzklausīt, tad vecāki, jūsu bērnam izstādē nav vieta - tas ir šovbiznes, kur katrs katram dunci mugurā ;)

Arī mans uzskats ir, ka hendlerim ir jātiek galā ar (izņemot ar kādu milzeni fiziski, ja suns vienkārši neklausa) jebkuru suni. Nevis tikai savu ietrenēto suni.
Tad jau citād tu neesi hendleris... bet sava suņa izstādītājs.
Elektriķis jau ar tikai nepievieno rozetes, bet ja vajag elektromotoru saslēgs. Ja tev pietiek ar rozetēm, tad tu neesi elektriķis.

Par vispārējo līmeni ne man spriest (ar Initas varēšanu ne tikai mēs, bet arī mūsu audzētāji ir apmierināti; tas pats attiecas uz Kristīni). Kas mani nepatīkami pārsteidza, bija intrigas hendleru vidū. Pašas zināt par ko, jau izrunājām austrāļu tēmā.

Ceru ka jums vairāk būs laika piestrādāt ar svešiem suņiem un gūt panākumus ne tikai Baltijā, bet arī tālākos nostūros!!!
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: Jaunie hendleri

Postby La-lā » 02 Nov 2010, 08:42

Negribās te pārtraukt jūsu saraksti, postus ar bildi, bet nu... :D
Man no BW daudz smieklīgas bildes sanākušas.

Šī saucas: "Suns stājā nolikts, var atpūsties - nosnausties."
Ņemot vērā, ka 2 dienas gulējusi nebiju. ;D
Image
User avatar
La-lā
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1046
Images: 4
Joined: 28 Jan 2010, 12:48
Location: Rīga

Re: Jaunie hendleri

Postby Bafija » 02 Nov 2010, 10:58

Saku tikai PALDIES par Sintijas komentāriem :jaa: :davinuziedus:
La-lā - bilde kolosāli "noķerta"
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Jaunie hendleri

Postby Kriste » 02 Nov 2010, 16:43

Man arī daudzas vērtīgas atziņas tika no Sintijas rakstītā... Būs pie kā piedomāt, izstādot savus suņus! :davinuziedus:
Ja arī citi jaunie hendleri pieturētos pie šī stila - apskatītu citu kļūdas un kopīgi tās apspriestu, tad mūsu jauno hendleru līmenis būtu daudz augstāks. Un būtu daudz patīkamāk arī no malas vērojošajiem - ne viss lasīt visu laiku utji-putji, bet - man tur pietrūka tā un tā, bet šitais likās izcils līmenis u.t.t.
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Jaunie hendleri

Postby Stella » 02 Nov 2010, 20:59

Sintija wrote:
Vispār jāsaka, ka Latvijas hendleriem ir jāaug. Jāstrādā ar sevi, nevis jāpaliek stagnācijā. Nebiju skatījusies pusgadu konkursus, godīgi sakot, redzēju tikai 1 hendleri, kura izaugsme ir vērā ņemama un iepriecinoša.
Ja gribam pārspēt kaimiņvalstu hendlerus, tad ir jādarbojas mērķtiecīgi. Visās jomās. Jo citādi jau ilgi domāju - kādēļ mums ir tik maz pasaules līmeņa hendleru - jeb, patiesībā nemaz tādu nav?


Kritika ir laba lieta, ja tai dod arī problēmas risinājumu. Neesmu speciālists, vienīgi ceru, ka Latvijā ir kāds pasaules līmeņa hendleru skolotājs. Varbūt šī sfēra pie mums pieklibo?
Es ceru, ka mūsu hendleriem ir zināmi labi, skolotāji, kur pilnveidoties. Ja nē, varbūt var viņiem palīdzēt ar informāciju. Esmu pārliecināta, ka jebkurā sfērā jābūt pareizai apmācības sistēmai, un tā sākas ar skolotāju.
P.S. Kur lai bērni mācās hendleru zinības? Kad pagājušo gadu interesējos par hendleru apmācību, ieteica V. Kenigsvaldi. Piezvanot man pateica, ka mācībās notiek tikai krievu valodā. :huh:
User avatar
Stella
Junior
Junior
 
Posts: 615
Joined: 23 Jan 2010, 19:36
Location: Jelgavas novads

Re: Jaunie hendleri

Postby Lily » 02 Nov 2010, 21:05

Stella wrote:P.S. Kur lai bērni mācās hendleru zinības? Kad pagājušo gadu interesējos par hendleru apmācību, ieteica V. Kenigsvaldi. Piezvanot man pateica, ka mācībās notiek tikai krievu valodā. :huh:


Arī es nemaz nezinu kur notiek apmācība un vai vispār ir kāds speciāls ''hendleru skolotājs'', es mācos tikai pašmācības ceļā :hih: un kad meklēju informāciju par hendleru apmācību tad atradu vienīgi suņu centru ''BIS'' bet tur bija ļoti dārga maksa... varbūt kāds var ieteikt kādu ''skolotāju''?
User avatar
Lily
Puppy
Puppy
 
Posts: 114
Joined: 20 Jan 2010, 21:13

Re: Jaunie hendleri

Postby Shanele » 02 Nov 2010, 22:29

zinu ka maca jaunos hendlerus Staļina Jefimovna, neskatoties uz vinas cienijamo vecumu vel var iemacit un ieteik daudz loti noderigus padomus, bet vina ir loti stingra. lily- ja tev interese varu uzzinat kur vina maca un maksa ir par ziedojumu vinai nav tadas konkretas cenas.


P.S. ne par temu
Sintij-sodien biji ienakusi mana klinika :pedinja:
User avatar
Shanele
Junior
Junior
 
Posts: 605
Joined: 20 Jan 2010, 18:44
Location: Rīga

Re: Jaunie hendleri

Postby mikimausins10 » 02 Nov 2010, 23:22

Vai tad Suņu centrā tik augstas cenas? hmm..
5ls par 1,5;2h garu nodarbību manuprāt ir normāli :P
mikimausins10
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 22 Jul 2010, 22:16

Re: Jaunie hendleri

Postby Sintija » 03 Nov 2010, 00:39

Nu redziet, tā ir nākamā Latvijas problēma - normālu mācīšanās iespēju trūkums.
V.Kēnigsvalde, S.Jefimova, protams, ir speciālistes savā jomā, bet... viss attīstās uz priekšu pasaulē. Ir jāseko līdzi tendencēm.

Mazliet iemetīšu lauciņu pieredzējušo hendleru lauciņā - to, kas zina, kā vajag, bet neko nedara, lai palīdzētu citiem. Latviešiem ir uzskats - ja es ko mācīšu, viņš kādreiz būs mans konkurents. Tādēļ labāk nemācīšu. Tas attiecas arī uz pasniedzējiem - nu ļoti daudz tādu.

Lietuvā hendleriem ir hendleru biedrība, nodarbības, normāla sistēma utt. Jo tur vecie hendleri netur sveci zem pūra, bet dalās ar jaunajiem. Pieredzes apmaiņa utt.
Kādēļ mūsu bijušie top hendleri, kas startējuši pasaulē ar atzīstamiem rezultātiem, vispār neko nedara, lai jaunie varētu būt pasaules līmenī? Tādēļ, ka negrib sev konkurenci. Padomju domāšana kaut kāda. Ka tik citam nebūtu. Nu ļoti skumji.

Es esmu apmācījusi un sagatavojusi ne mazums LV hendlerus. Jā, arī Inita, piemēram, ir no maniem audzēkņiem. Tomēr... viens ir tas, ko var iedot skolotājs. Otrs tas, ko var izdarīt pats. Savulaik es mācījos vispār patstāvīgi, jo man nebija iespējas mācīties hendlingu tā, kā tas būtu bijis vajadzīgs.

Kas jādara, lai mainītu sistēmu?
To, ka galvās daudziem salmi un, ka tiek norakti centieni kaut ko darīt - jo es taču skaitoties ar mazu pieredzi un ko gan sajēdzot? (Jā, jā, ne tas vien dzirdēts)
Es esmu ar mieru palīdzēt tiem, kas man lūdz.

---
Jā, Shanele, bija tāda lieta ^^ Jānočeko tad ir jaunās dzīvesvietas apkārtnes iestādes. :D
User avatar
Sintija
Puppy
Puppy
 
Posts: 267
Joined: 13 Jan 2010, 14:45
Location: Rīga, Liepāja

Re: Jaunie hendleri

Postby Eklēriņš » 03 Nov 2010, 10:59

Te nu man gribētos pateikt tā - kas grib, tas atrod. Nez kādēļ lielai daļai gribās lai visu pasniedz uz paplātītes ar zelta maliņu. Tas ir tieši tāpat kā LKF rīko dažādas lekcijas, seminārus, nodarbības un cik tur ir apmeklētāju? Maz! Salīdzinoši ļoti maz. Bet nepārtraukti dzirdu žēlabas - nekur nav info, neko nesaprotu, kā lai es zinu.....

Savā laikā gāju mācīties hendlerēt savu Deko pie Staļinas Jefomovnas, pie Viktorijas Kēnigsvaldes, vairākkārt apmeklēju Gerarda lekcijas, žēl, ka nebija iespēja tikt uz pēdējām organizētajām apmācībām (vārdu instruktoram gan neatceros), bet reklāma bija un iespēja pieteikties uz apmācībām bija, daudz vērtīgu padomu esmu saņēmusi arī no Ingūnas Tihomirovas. Jā, neviens neiemācīs pilnīgi visu un nepadarīs nevienu par pasaules līmeņa zvaigzni, bet no katra var paņemt to vērtīgāko, vismaz man bija ko paņemt pilnīgi no visiem iepriekš minētajiem skolotājiem un esmu bezgalīgi pateicīga viņiem par to!

Ar tumšo iezīmēju tos cilvēkus, pie kuriem noteikti nav problēmu iet un mācīties tepat pie mums Latvijā. Un tie ir tikai trīs, kururs es esmu izbaudījusi uz savas ādas, bet cik vēl ir citi talantīgi un gudri, apmācīt un pamācīt spējīgi cilvēki, vajag tikai meklēt un runāt ar viņiem.

Tā pati donna-tonna, lai arī pati nav nekāds jaunais hendleris, bet acs viņai kā ērglim, tak parunājiet, pakonsultējieties, palūdziet lai apskatās kur kļūdas, kas jāpielabo! Un Sintija - tepat visiem degungalā un nekad neatsaka vētīgus padomus. Un IraNira video vispār super apmācības materiāls, kur var redzēt kā kurš hendleris lieliski ticis galā ar sarežģītu situāciju vai pieļāvis pamatīgu kļūdu. Un tā pa drusciņai no katra jūs savāksiet visu nepieciešamo informāciju un zināšanas lai būtu ar ko strādāt. Un tad darbs, darbs, darbs, pieredze, pieredze, pieredze un tad jau būs klāt arī panākumi. ;)
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Jaunie hendleri

Postby grace » 03 Nov 2010, 12:05

Sintija wrote:Nu redziet, tā ir nākamā Latvijas problēma - normālu mācīšanās iespēju trūkums.
Latviešiem ir uzskats - ja es ko mācīšu, viņš kādreiz būs mans konkurents. Tādēļ labāk nemācīšu.
Kas jādara, lai mainītu sistēmu?


Lai piedod jaunie hendleri, bet daudzi no Jums cenšas attdarināt sev iedomātus tēlus. Jūs pašas kādu paceļat uz pjedestāla (ne vienmēr pamatoti) un tad akli viņam sekojiet, runājiet ar viņa vārdiem, izsakiet viņa domas un arī cenšaties kustēties, ģerbties u.t.t. kā viņš.
Tikai aizmirstat ka katra no JUMS ir savādāka un var iedot savu ES!
Latviskā skaudība un arī bailes daudzām no Jums traucē saskatīt savu mērķi un atrast ceļus lai to sasniegtu.
Ja strādāsiet ar suņiem, neviss skatīsieties ko par to pateiks tādas "xxxxxx" (hendlerīšu vārdus šeit nesaukšu, kādas desmit - kas cita acī skaidu redz, bet savā...), tad sasniegsiet arī savus augstumus, jo nebūs laika aiz mugurām mēles trīt... :paukojas: Varat mani :tomati:
grace
Baby
Baby
 
Posts: 51
Joined: 15 Jan 2010, 10:59

Re: Jaunie hendleri

Postby mikimausins10 » 03 Nov 2010, 18:11

Nu vismaz es vienmēr cenšos uzklausīt veselīgu kritiku no VISIEM. gan treneriem, gan paziņām, gan (tā saucamajiem) kolēģiem.
Milzonīgs paldies meitenēm, kas vienmēr pēc konkursa var man izskaidrot kļūdas. :esmilu:
Piemēram, Baltic Winnerā, Žuks teica meitenēm viņu kļūdas. cik sapratu, tad lielākajai daļai viņš kaut ko izskaidroja, bet man - NEKĀ!
Nedaudz skumīgi pat palika :/
Un vispār, tā vajadzētu darīt PILNĪGI VISIEM tiesnešiem, vajag izskaidrot kļūdas, kāpēc nesaņēma augstāku vietu un tamlīdzīgi...
mikimausins10
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 22 Jul 2010, 22:16

PreviousNext

Return to Hendlings un hendleri

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron