7gadīga am.buldoga skološana

Dogs Teaching

7gadīga am.buldoga skološana

Postby aceofspades » 04 Nov 2010, 10:12

Lai vieglāk pieņemt pašai lēmumu gribēju apjautāties, vai ir reāla jēga sākt skolot 7 gadīgu amerikāņu buldogu. Vai arī vecumam nav nozīmes? Runa ir par to pašu suni, ko vasaras vidū dabūju "pūrā". Tā nav, ka suns dumjš, sēdi, guli, šurp un fū zina. Bet pēdējās divas iedarbojas vidēji ap 50%. Nu teiksim, vidēji statistiskais suns, kurš komandas zina, bet kuram pašam arī galva ir uz pleciem. Dzīvei privātmājā principā jau varētu iztikt arī ar tādu paklausības līmeni, lai gan man pietrūkst tā drošības sajūta, ka, ieraugot sētā kaimiņu kaķi, es viņu varu atsaukt katru reizi, nevis katru otro :) Un pastaigās tas būtu daudzkārt svarīgāk, jo pagaidām es personīgi viņu no pavadas nelaižu vaļā vispār, ar vīru kopā pilnīgi tukšā mežā 2x palaidām un pēc suņa uzvedības varēja spriest, ka tās ir pirmās reizes viņa mūžā. Viņš, protams, nekur prom neskrien un ap mums dzīvojās, bet man ir sajūta, ka, ja viņa uzmanību piesaistītu cilvēks vai cits suns, viņš būtu prom momentā. Te ir mans otrs apsvērums - citi suņi. Viņi ir tik ļoti interesanti, ka uz viņiem jāraujas un jāraujas kā trakam. Pilnīgi asociāla uzvedība. Bet viņš ar citiem suņiem nekad neesot ļauts draudzēties. Tagad nesaprotu, grib viņš tos pārējos apēst vai iepazīties? Mēģinājām aiziet pastaigā ar kaimiņu pusaugu kuci, no sākuma viss oki, bet kad kuce ieklabināja viņam degunā (ko viņa ar to gribēja teikt, nesapratu), viņš ņēma ļaunā.
Vienvārdsakot, man ir pavecs suns, kuru es gribētu izskolot klausīgu jo klausīgu (suņu skolā - pati mājās negribu un nemācētu uzņemties), bet viņam ir man nesaprotami "issues" attiecībā uz citiem suņiem. Vai viņš varētu būt ļoti klausīgs arī, ja viņam tomēr izrādītos, ka citi suņi nepatīk? Vai arī viņam visu atlikušo mūžu tomēr būs jādzīvojas pie pastaigu pavadas? vai arī man ar steigu jāpērk uzpurnis un jāiet socializēties? Par jebkuru viedokli priecāšos :)
aceofspades
Baby
Baby
 
Posts: 31
Joined: 20 May 2010, 12:31

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby lauva » 04 Nov 2010, 11:29

es esmu par viedokli,ka nekad nav par vēlu! jā,būs grūtāk kā ar kucēnu vai pusaudzi,bet tas nav neiespējami. paši esam izaudzinājuši agresīvu,7g.vecu krancīti,kurš vēl pie tam nerespektēja nevienu no ģimenes locekļiem,bet mēs to izdarījām un mums jau 10 gadus ir brīnišķīgs un paklausīgs suns.
tā,ka atliek meklēt zinošu kinologu,kas jums palīdzētu un veiksmi!!

mēs socializāciju sākām pie pavadas un ar uzpurni,tad vienkārši ar uzpurni un ļoooti garas pavadas,un tad tikai ar uzpurni,jo suns visu laiku jūt pavadu,kā arī apzinās uzpurni. tad noriskējām bez uzpurņa ar kucītēm. teikšu godīgi,ka ar tiem suņiem mums ir 50:50,jo ja kobelis tāds bravūrīgāks pagadījies,tad nekāda draudzība nesanāk,ar kucēm un kucēniem/pusaudžiem viss ir ok.

tā ka veiksmi.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby Sanio » 04 Nov 2010, 12:49

Tas jau ir pierādīts un pati esmu pārliecināta, ka jebkura vecuma sunim var iemācīt vispārējās paklausības komandas. Vienīgi no tevis tas prasīs vairāk enerģijas nekā ja būtu kucēns.

varu ieteikt V. Kenigsvalde - Mežciemā. Paši pie viņas ejam un mums ļoti patīk.
User avatar
Sanio
Junior
Junior
 
Posts: 526
Joined: 02 Aug 2010, 16:27
Location: Rīga

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby brex » 04 Nov 2010, 15:10

ari uzskatu - nekad nav par velu! Domaju, ka sakuma butu lietderigi konsulteties ar kadu gudru treneri (piem., varu ieteikt M.Kluju), saprast, kadas ir galvenas problemas, kadas balvas labak strada

ar par attiecibam ar citiem suniem - nu, sunitis tacu ka Mauglis - nemak isti komuniceties, bet dikti interese. Domaju, ka butu verts ar uzpurni un pavadu socializeties, bet ka tiesi labak - noteikti ari verts ar treneri aprunaties
User avatar
brex
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Joined: 13 Jan 2010, 14:58
Location: Ogre

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby kaija » 17 Nov 2010, 15:25

Vispār jau saka-labāk vēlu, nekā nekad. Nepaprovēsi nezināsi.
Mums mājās ir astoņus gadus vec am., buldogs un zinot viņu, es lielas ilūzijas nelolotu. Ja uzskata ka vienai šķirnei ir kopīgas rakstura un uzvedības iezīmes, ar mūsejo nekas nesanāktu. Es cīnos ar viņu kopš brīža, kad viņš ienāca mājās. Zinu, ka vairumā gadījumu suņiem ļauj gulēt gultā, mēs neļaujam-tātad cīņa ir par to.....Neļaujam, lai aiztiek citu dzīvnieku bļodas-cīnamies par to........Neļaujam ņemt no galda un revidēt miseni-cīnamies arī par to, bet viņš ir tāds egoists ar tik "lielu" savu galvu, ka viņam ir pie vienas vietas mani noteikumi un likumi, ja manis nav blakus. Kamēr redzu un situāciju kontrolēju, problēmu nav. Paprovējat, varbūt jums mājās ir :pukudupsis: un pūkais sunītis.
Lai veicas.
Image

Image
User avatar
kaija
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1047
Joined: 14 Jan 2010, 10:37

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby Vube » 17 Nov 2010, 17:05

Man mājās ir ambuldoga kucīte. Viņa gan tiek mācīta kopš kucēnu vecuma, bet par egoismu jāatzīst, ka tas sēž ikvienā ambuldogā, cik man zināms, vienalga vai lielākās vai mazākās devās! :velnins: Bet par neattapīgiem gan viņus nesauktu, ja būs vēlēšanās, visu ko darīs un mācēs!

Atceros, kad regulāri gājām uz trenniņiem, visu darīja ar tādu lielu negribēšanu un piespiešanos. Bet, lai kāds pamēģina viņu pakustināt pēc mēneša ilgas dīktstāves. Ne tikai darīs, ko vēlies, bet uz laukuma pat pati uz šķēršļiem uzprasīsies! Tā kā secinu, ka patikt jau viņai patīk, bet ar mēru un kad pašai sagribās! :medos:

Vēlu Jums lielu pacietību un gribasspēku! Tad ganjau, ka izdosies!
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: 7gadīga am.buldoga skološana

Postby kaija » 17 Nov 2010, 17:31

Nu tad beidzot vēl kādam buldogs ir egoists, a ta visi viņus ceļ debesīs un man jau sāka likties, ka man vienai tāds pagadījies. Tas, ka viņi ir ļoti apķērīgi un gudri arī fakts, bet tikai savā labā.
Image

Image
User avatar
kaija
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1047
Joined: 14 Jan 2010, 10:37


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests