Suns sakož suni.

Ask a question and get an answer

Re: Suns sakož suni.

Postby Demiana » 29 Apr 2011, 12:32

Edgars1 wrote:Biju apciemojis šo policistu mājās, centos mierīgi izrunāt šo situāciju, bet viņš stingri turējās pie sava viedokļa, sakot,ka pēc ministru kabineta nolikuma, ir atļauts brīvi uzturēties sabiedriskā vietā bez pavadas un uzpurņa.

pie šādas nevēlēšanās izprast situāciju es vērstos ar iesniegumu :|
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns sakož suni.

Postby Creme de la Creme » 29 Apr 2011, 13:16

Aga! Labi vēl ka nepateica ka suns brīvi drīkst uzbrukt citiem :pagalvu:
Es par tādiem policistiem saku - man kauns par tādiem kolēģiem! Tādiem cilvēkiem NAV vietas policjā! :noliedz:
Diemzēl, bet tāda pašlaik ir tā situācija.
Rakstiet, gramatiski un juridiski pareizu, iesniegumu, un vēršaties savā polijas iecirknī (iesniegumu variet iesniegt jebkurā iecirknī, tas tiks pārsūtīts pēc piekritības).
Bez MK noteikumiem vēl pastāv attiecīgās pašvaldības saistošie noteikumi. Pastudējiet tos arī. Vislabāk ir iesniegumā norādīt visus iespējamos pārkāpumus. :jaa:
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Suns sakož suni.

Postby emy » 29 Apr 2011, 16:24

piekrītu visam, ko rakstīja Creme de la Creme. Tur ir nodarīti zaudējumi īpašumam. Vēl es ieteiktu mazo suni safotografēt (tiesnešus ietekmē tādas fotogrāfijas). Maksimāli sakrāt visus čekus par ārstēšanos. Dabūt veta izziņu. Iesniegt policijā iesniegumu(bet tur ticamākais būs atteikums). Un tad vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par zaudējumu atlīdzību. Vienlaikus varat arī nosūtīt suņa īpašniekam vēstuli (ierakstītu) ar piedāvājumu noslēgt vienošanos ārpus tiesas - tās projektu pievienojot pielikumā.

+ ko nozīmē tas, ka suns atzīts darbam policijā? tie ir kādi īpaši testi, kas jānoliek? Un kāds dokuments to apliecina, kas izsniedz? Es iedomājos, ka policijas suns vispār nedrīkstētu reaģēt uz tādu kairinājumu, kā mazs rejošs suns sētmalē. Kas tad būtu, ja šāda reakcija būtu pildot kādu darba uzdevumu??? Vai tādā gadījumā nav iespēja rakstīt arī iesniegumu (nezinu tik kam, kas par šo jautājumu atbild, kas kontrolē atļaujas) par to, ka konkrētais suns, iespējams tomēr neatbilst policijas suņa prasībām?

Un, gilroy, piemērā ar cilvēkiem - tas, kurš kraus par to arī atbildēs. Jo smagāk kraus, jo smagāk būs pašam jāatbild. Sist nav atļauts arī tiem, kas varbūt paši uzprasās un uzkasās. Tas jau izklausās pēc kino šāvēja aizstāvju stāstiem - sak, otrs pats izprovocēja, lai viņu nošauj...

Jā, un mani kaut kā personiski aizskāra šajā tēmā rakstītais par mazajiem suņiem. Man nav pieņemama poza - lielie suņi ir tie nosvērtie un normālie, bet mazie - histēriski kvankšķi, kuri paši vainīgi, ja viņus nokož. :lamajas: Pie kam ir gadījies sastapt arī tādus, kas kā normu uztver to, ka viņu lielajam sunim mazie nepatīk un viņš viņus kož. Un mazie paši vainīgi, ja gadās ceļā. Diemžēl manā paziņu/radu lokā tādi ir vismaz trīs, kas nav maz.
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Suns sakož suni.

Postby gilroy » 29 Apr 2011, 17:25

emy, nav ko justies personīgi aizskartai. Tāda vienkārši ir vispārinātā realitāte. Arī šī tēma sākās ar uzstādījumu - lielais sliktais suns sakoda manu mazo sunīti. Protams, ir izņēmumi, ir saimnieki, kas arī savu mazo sunīti uzskata par suni un atbilstoši audzina, bet lielajā vairumā gadījumu sabiedrībā nostāja ir vienkārša - jums ir liels suns, tas ir jāmāca un jāaudzina, liels suns ir būstams, bet man maziņš, viņš tak maziņš, viņš neko nevar izdarīt! Un tad mazais neaudzinātais zvērs plosās un ārdās uz nebēdu, kož jebkuram, saimniekus ieskaitot, un beigās saimnieki ir izbrīnīti, kad lielie ļaunie suņi brūk mazajam virsū. Mans pirmais suns bija tieši tāds - gana nešpetna špica -pekinieša krustojuma kuce. Dāma pusmūžā, divu pensionāru lutināta un lolota, un nekaunīgi klupa purnā jebkuram lielam kobelim. Jo neviens nebija pateicis, ka tā nedrīkst. Suns nebija agresīvs, ātri iemācījās uzvesties, bet no pavadas vēl ilgi viņu nevarēja vaļā laist. Ja kāds lielais "ļaunais" suns uz šīs kucītes nepārprotamo huligānismu būtu atbildējis ar letālu kodienu, es nolamātu sevi, noraudātu asaru par suni, bet lielā "ļaunā " suņa saimniekus gan nevainotu.
Suns ir suns, liels vai mazas augumā padevies, vismaz suņu izpratnē. Diemžēl saimnieku izpratne ir atšķirīga. Un tad sākas problēmas.

Jā, nu man arī rodas jautājums par to "policijas suni" - tas IR DIENESTA suns vai NAV? Jo "policista" suns un "dienesta" suns - tie ir divi atšķirīgi jēdzieni un ietver sevī pavisam atšķirīgu informāciju. Ja suns ir DIENESTA, tas ir izgājis atbilstošu apmācību un testus (un visticamāk, pēc šāda incidenta būtu atzīstams par dienestam nederīgu), ja tas ir policista privāts suns - tad tur varbūt jebkas, saimnieka profesija nespēlē nekādu lomu. as būtu tas pats, kas uzskatīt, ka maiznieka suns cep lieliskas bulciņas. :D
Image
User avatar
gilroy
Junior
Junior
 
Posts: 699
Images: 66
Joined: 13 Jan 2010, 15:47

Re: Suns sakož suni.

Postby emy » 29 Apr 2011, 18:27

bet vai tomēr nav tā, ka mazie suņi bieži vien rej un ārdās uz lielajiem no bailēm? Vismaz tie, kurus pazīstu man šķiet, ka tā uzvedas no bailēm. Uzlec mazs sienāzis uz krēsla un šausmīgi rej, ja telpā ienāk liels suns. Vai arī ir tādi, kā mana mazā bolonkas kucīte bija, kas kož maziem nekādiem zobeļiem, ja lielais suns lien paostīties zem astes. Vienreiz viņai ņufs par šitādu gājienu smuki pāršķērēja vēderu .
Es arī esmu pieskaitāma tiem, kas uzskata, ka liels suns ir bīstamāks, tāpēc dubultā jākontrolē situācija un tur ir lielāka saimnieka atbildība. Un esmu pieskaitāma tām "nervozajām" kundzītēm, kas savu mazo suni grāba klēpī, ja nāca liels suns. Un tik un tā 3 reizes 14 gados sunīte tika sakosta. Priekš kam vajag liekus kreņķus. Piemēram, Smiltenē kādus gadus atpakaļ VAS nokoda mazo jorkšīrieti uz ielas zālienā saimnieces acu priekšā vienā sekundē. Jo vienkārši nav vienlīdzīgi samēri un, lai beigas būtu ļaunas vajag pavisam maz.

Rezumējot - manuprāt, vienalga, cik ļoti kāds "kvankšķis" ir kaitinošs un vienalga, cik pats uzkasās, nav attaisnojams, ka viņu sakož vai nokož. Un īstenībā suņa lielumam pat nav nozīmes. Ja saimnieks zina, ka viņa suns ir "izprovocējams", tad saimniekam ir jārēķinās ar to un jākontrolē situācija.
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Suns sakož suni.

Postby Laura » 29 Apr 2011, 19:04

Te jau vairs nav tik vienkārši. Iesaku iesniegumu sniegt nevis šī rajona policijas iecirknī, bet kādā citā. Viņi visi savstarpēji pazīstami un par "suņu lietām" ņirdz tā, ka mums maz neliktos. Kad mans suns noslīka vaļējā akā, policistam netrūka kauna pajautāt, vai es pati viņu tur neesot iemetusi... Kad manu mazo suni sakoda lielais suns (svara attiecība 1:8), policija arī negribēja ar ausīm klapēt. Veiksmīgi izrādījās tas, ka lielā suņa saimniece bija pietiekoši godprātīga, lai samaksātu mums par "viņas īpašuma nodarīto kaitējumu manam īpašumam". Es uz policiju nepaļautos. Drīzāk uz savām caursišanas spējām.
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Suns sakož suni.

Postby brex » 29 Apr 2011, 19:59

Creme -
Nu šajā gadījumā vienīgais nepieciešamais ''liecinieks'' ir sunim nodarītā ''skāde''. Nu ja nu vienīgi kāds ''liecinieks'' pateiks ka mazais suns uzmetās lielajam virsū, sāka to nežēlīgi plosīt un lielajam nekas cits neatlika kā vien aizstāvēties... :ninja:
nu, nu - musu gadijuma, kad bija sakosts suns (kas bija piesaukst un sedeja pavada piesiets pie saimnieka kajas) un saimnieks un ierosinata kriminallieta, ta tik slegta pieradijumu trukuma del. musu puse - sakam, ka tie cilveki un tie suni, vini saka, ka nav tur bijusi. un viss...
ta ka domaju, ka saja gadijuma, ja gatavi nav liecinat nez cik tiesas vairak liecinieki, te kaut ko izdosies panakt
mums bija uzrakstits iesniegums, uzraditi cilveki, kam ir sie suni, iesniegti ceki (pat vets, kas suva suni, izsaukts liecinat), nez cik reizes kadi paskaidrojumi rakstiti, jurists piesaistits konsultacijam, nu un - lieta slegta pieradijumu trukuma del, tie mudzi pat neuzskatija, ka vini varetu iedot sunu posu pases, lai sakostajam cilvekam nav japotejas :(
User avatar
brex
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Joined: 13 Jan 2010, 14:58
Location: Ogre

Re: Suns sakož suni.

Postby Creme de la Creme » 29 Apr 2011, 20:37

Brex - var arī nosist cilvēku liecinieku klātbūtnē un vainīgajam nekas nebūs, bet tas nenozīmē ka tā notiek visu laiku! Ja cilvēki neko nedarīs un domās - ak, nav jau vērts, tad nekas arī nneotiks!
Mana kolēģe nodarbojās ar jau sen aizirsto Carnikavas kaķa lietu (kur cilvēks pameta sunim zobos mazu kaķēnu kurš momentā tika saplosīts). Gāja visādi, bet vainīgais savu sodu saņēma. Tāpēc pielīdzināt visus viena nevajag.
Nest iesniegumu uz citu iecirkni - nav jēgas! Iesniegus tik un tā tiks pārsūtīts pēc teritoriālās piekritības. Vienīgais - iesniegumu var sūtīt (ierakstītā vēstulē) uz reģionālo pārvaldi (attiecīgi - kurā reģionā tas notika).
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Suns sakož suni.

Postby Edgars1 » 29 Apr 2011, 21:52

Šis suņa saimnieks pirms neilga laika strādāja robežsardzē un suns skaitījās kā robežsardzes dienesta suns, tagad šis cilvēks ir pārgājis uz policiju īsti nezinu, vai sunim ir mainīta kvalifikācija, bet viņa darbā suns tiek izmantots. Manā pilsētā ir tiekai viens policijas iecirknis un kā jau iepriekš minējāt, tad piesekšaja jau tagad notiek, biju policijā, izstāstīju situāciju, teicu, ka vēlos rakstīt iesniegumu, bet puiši uzreiz, ka vel nevajag steigties, ka viņi aizbraukšot pie sava kolēģa mājās (viņš ir saslimis) un parunāšot ar viņu, lai piekrīt savstarpējam kompromisam, solijās atzvanīt. Protams neatzvanīja. Rakstīšu vēstuli uz blakus pilsētas policiju kura ir lielāka, varbūt no turienes spēšu saņemt atbalstu.
Edgars1
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 27 Apr 2011, 16:26

Re: Suns sakož suni.

Postby gilroy » 30 Apr 2011, 00:03

Edgar, šinī gadījumā - ja ir mazpilsēta un viens policijas iecirknis, un gribas cīnīties, tad uz kaimiņu pilsētu tāpat nav jēgas rakstīt - nebūs pēc piederības, aizsūtīs atpakaļ uz jūsu iecirkni . Ir jāraksta pa tiešo uz augšu - lielo māju Gaujas ielā. Tad var cerēt, ka lieta vismaz tiks izskatīta pēc būtības.

No jūsu teiktā suns ir izgājis kārtīgu dienesta suņu apmācību - robežsardzei ir labi kinologi, cik nu zinu. Un ja ir strādājis tur, tātad faktiski, ja ne juridiski, ir apmācīts dienesta suns. Un tad šāds nemotivēts uzbrukums man patiešām šķiet galīgi nesaprotams. Kaut kas man te "nelīmējas" kopā. Ir daudz neaudzinātu, nesakarīgu VAS, kas ir ar vājiem nerviem un gatavi iekost katram, kas ne tā paskatās. Ir. Bet apmācīts dienesta suns, kurš iet ar cilvēku - izrāvās(?) uzbruka (?) .... nu ļoti dīvaina situācija. Nu apmācību neiziet suņi ar nestabilu psihi un vājiem nerviem, cik nu es zinu. Izbrāķē, un brāķē stingri.
Image
User avatar
gilroy
Junior
Junior
 
Posts: 699
Images: 66
Joined: 13 Jan 2010, 15:47

Re: Suns sakož suni.

Postby tutta » 30 Apr 2011, 07:25

.... strādāju policijā un arī manos darba pienākumos ietilpst šādu iesniegumu izskatīšana... varbūt citur ir savādāka kārtība, bet manā darba vietā iesniegums nevar pazust, ja aiznes to uz iecirkni sekretārei vai aizsūta pa pastu, jo katrs iesniegums šādā gadījumā tiek reģistrēts un uz viņu obligāti ir jāsniedz atbilde!
Ja tā neapmierina, var pārsūdzēt augstāķstāvošai amatpersonai.
par likumiem... tā jau gluži nav , ka neko nevar darīt...šeit ir administratīvais pārkāpums viennozīmīgi

Dzīvnieku aizsardzības likums- (2) Dzīvnieka īpašniekam ir šādi pienākumi:

1) rūpēties par dzīvnieka veselību, labturību un izmantošanu atbilstoši tā sugai, vecumam un fizioloģijai;
2) rūpēties par labvēlīgu sabiedrības attieksmi pret viņa īpašumā esošo dzīvnieku;
3) nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus;
(3)
Šā panta otrajā daļā minētie pienākumi ir arī dzīvnieka turētājam, kam īpašnieks uzticējis dzīvnieku vai arī kā valdījumā dzīvnieks nokļuvis citādā veidā.

Labturības prasības:
13. Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.
(Grozīts ar MK 30.06.2009. noteikumiem Nr.669)
šajā gadījumā nespēja kontrolēt dzīvnieka rīcību....

Latvija administratīvo pārkāpumu kodekss

106.pants. Dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšana

Par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu -

izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no pieciem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām - no desmit līdz piecsimt latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas vai ja to dēļ nodarīts fizisks vai materiāls zaudējums, -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskajām personām - no piecsimt līdz tūkstoš latiem, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.
(12.06.2003. likuma redakcijā, kas stājas spēkā 17.07.2003.)

Es šādus protokolus sūtu izskatīšanai Pārtikas un Veterinārajam dienestam.

39.pants. Pienākums atlīdzināt nodarīto zaudējumu

Ja administratīvā pārkāpuma rezultātā nodarīts mantisks zaudējums fiziskajai vai juridiskajai personai, tad, izlemjot jautājumu par administratīvā soda uzlikšanu, administratīvajai komisijai ir tiesības vienlaikus izlemt jautājumu par vainīgā pienākumu atlīdzināt mantisko zaudējumu līdz piecdesmit latiem, bet rajona (pilsētas) tiesas tiesnesim - līdz divsimt latiem.

Citos gadījumos jautājumu par administratīvā pārkāpuma rezultātā nodarīta mantiskā zaudējuma vai morālā kaitējuma atlīdzināšanu izlemj civilās tiesvedības kārtībā.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 21.12.1990., 06.08.1991., 03.11.1992., 28.07.1994. un 28.05.1997. likumu, kas stājas spēkā 27.06.1997.)

nu tad tā- rakstat iesniegumu, reģistrējat pie sekretāres, iesniegumā varat ielikt arī visus šos pantus, lai "Pārskatāmāks pārkāpums", pievienojat radīto materiālo zaudējumu čekus un tad gaidat atbildi.
Jums būtu jāsaņem atbilde, ka ir tikusi uzsākta administratīvo pārkāpumu lietvedība, tās izskatīšanas termiņš ir 4 mēneši.

Attiecībā uz mazā suņa saimnieku...es arī viņam rakstītu protokolu par to pašu pantu,tikai 1.daļu un atsauce , ka ir pārkāpti Ministru kabineta noteikumi Nr.266

Rīgā 2006.gada 4.aprīlī (prot. Nr.19 2.§)
Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai
(Noteikumu nosaukums MK 30.06.2009. noteikumu Nr.669 redakcijā)
10. Pilsētās un ciemos, ja suns atrodas ārpus telpām tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošajā teritorijā:

10.1. suņa īpašnieks vai turētājs nodrošina pilnīgu attiecīgās teritorijas norobežošanu no publiskai lietošanai paredzētās teritorijas (turpmāk - norobežota teritorija), novēršot iespēju sunim izkļūt no tās;

Lai veicas!... un vēl- mans bauslis attiecībā uz suņiem (arī maniem diviem)- man patīk mani suņi, bet tas nenozīmē, ka viņiem ir jāpatīk arī visiem citiem, un tāpēc man jānodrošina, lai citi netiktu traucēti, kaitināti, izaicināti utt.... un rezultātā ir ļoooti daudzi, kuriem patīk mani suņi :esmilu:
User avatar
tutta
Baby
Baby
 
Posts: 60
Joined: 21 Jan 2010, 19:02

Re: Suns sakož suni.

Postby Edgars1 » 30 Apr 2011, 10:16

tutta - Liels Liels tev paldies, pēc taviem ieteikumiem arī vadīšos talāk!
Edgars1
Baby
Baby
 
Posts: 7
Joined: 27 Apr 2011, 16:26

Re: Suns sakož suni.

Postby Creme de la Creme » 30 Apr 2011, 14:12

tutta - malacītis! :jaa: Man bija ''slinkums'' rakāties pa likumiem :tikainesaki:
Tieši tā - ja iesniegums ir nosūtīts/aiznests, tad uz to ir jāsniedz atbilde! Ar runāšanu te nebūs līdzēts. Neviens taču negribēs kolēģim ''pāri darīt'' un tāpēc atrunās kā vien var. Un, kā jau tika minēts, ja atbilde nepatiks, tad visus dokumentus varēs sūtīt ''augstāk'', lai izvērtē. Sūtīt jau var kaut vai pašai Mužniecei vai uz prokuratūru (tas nav joks - tā notiek itin bieži)...
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Suns sakož suni.

Postby Robins » 30 Apr 2011, 14:18

emy wrote: Un esmu pieskaitāma tām "nervozajām" kundzītēm, kas savu mazo suni grāba klēpī, ja nāca liels suns,

pašrocīgi nodarot nelabojamu kaitējumu suņa attīstībai un psihei - liedzot sunim socializāciju, komunikācijas prasmi ar sugasbrāļiem, pieredzi novērtēt citu suņu nodomus un spēju uz tiem adekvāti reaģēt. Pēdējo - arī paši sev. Rezultātā mazsunītis ir bailīgs, nejauks un agresīvs (kas lielākoties ir viens un tas pats - labākā aizsardzība - uzbrukums). Un kaut kā man liekas, ka sakož biežāk tieši tādus. Mierīgus, nosvērtus un adekvātus - krietni retāk, jo tie nedod tam iemeslu.
User avatar
Robins
Junior
Junior
 
Posts: 765
Images: 43
Joined: 13 Jan 2010, 16:18

Re: Suns sakož suni.

Postby madja » 30 Apr 2011, 17:55

es saprotu,ka ne pa tēmu, bet es tiešām apvainojos.
pēdējo 20 gadu laikā mani 1x ir sakodis suns. un tas bija jorkšīras terjers. un es nerunāju par viņa pārējiem mēģinājumiem to atkārtot.
jā,ok, man tur tikai pāris asiņu piles un neliels zilums sanāca. bet konkrēti mani kaitina tas,ka vispārējā sabiedrības attieksme ir tāda,ka tos mazsuņus tak var ar kāju paspert, tāpēc jau nav jāmāca. un aizejot ciemos, tas kvenkšķis rej, ārdās un,jā, pa kluso klūp kājās.
ja mans suns tā uzvestos, kas notiktu? bet tādam sīkulim jau var! un ja tas mani padara traku,ka viņš tur psiho,kapēc,lai tas nepdarītu traku lielāku suni?

vēlreiz atvainojos, tas nav tēmas aizsācējam, bet man tiešām sasāpējās.

p.s.es saprotu,ka te ir katram savas viedoklis. un es jūtu līdzi visiem,kas ir cietuši no lielāku suņu uzbrukumiem.
mēs ar Frīdu cenšamies izpirkt citu suņu grēkus spēlējoties ar pensionāru mazsuņiem,kuriem kāds lielais ir nodarījis pāri. tādu gadījumu ir daudz,jo ir bezgala daudz neadkevātu saimnieku. bet ir jāsaprot,ka suns ir suns, vienalga,kādā izmērā, nezīlējot, kurš lielāku ļaunumu nodarīs.
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: Suns sakož suni.

Postby Eklēriņš » 30 Apr 2011, 18:42

Izskatās, ka šī tēma tomēr ir ļoti sasāpējusi un ir cilvēki, kuri to gribētu apspriest, arī man ir savs viedoklis par šo visu, bet šajā sadaļā tiek uzdots konkrēts jautājums un tā autors gaida nevis diskusiju vai spriedelējumus, bet konkrētas atbildes un konkrētus priekšlikumus situācijas risinājumam. Varbūt der atvērt jaunu temu, kur katram izlikt savu sāpi un pieredzi.
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Suns sakož suni.

Postby emy » 30 Apr 2011, 22:39

ņemot vērā, ka es izteicu arī konkrētu viedokli par turpmāk darāmo :), (iesniegums policijai+ prasības pieteikums tiesai+ jautājums par to, ka "policijas suns")

atļaušos tomēr atbildēt šajā tēmā Robina izdarītajam slēdzienam par manu šausmīgi nepareizo rīcību.
Es uzskatu, ka tādā veidā pasargāju suni un sevi no lielākām nepatikšanām. Un šādi sāku rīkoties TIKAI PĒC tam, kad divas reizes jau manu bolonku bija sakoduši "lielie" suņi. Īstenībā ne par ko. Pirmo reizi uz ielas garāmejošs vasveidīgais pēkšņi kampa, otro reizi lauku mājās atnāca mūsu sētā kaimiņu suņu banda. Diemžēl, nav visi "lielie" mācīti un viņu saimnieki arī ir visādi. Kaut vai piemēram manai vīramātei ir VAS, kas visādi citādi jauks suns, bet... nevar ciest mazus suņus. Neizskaidrojami kāpēc. Dzīvo LV mazpilsētā privātmājā. Sune nav mācīta. Nevajagot, jo viņa "esot ļoti gudra" . Viss jauki un skaisti. Līdz brīdim, ja ar viņu iziet pastaigāties ārpus mājas teritorijas. Vīramāte man ir teikusi, ka viņa iet ļoti agri pastaigās un, ja redz mazu suni ar saimnieku bez siksnas staigājam, tad kliedz, lai savāc suni. Jo citādi īsts šķirnes VAS ar visiem saviem LKF ciltsrakstiem to mazsuni nokostu. Vismaz pati saimniece tā uzskata. Un? Baigi vajag riskēt? Baigi vajag mēģināt laist to mazo socializēties? Un otrs piemērs ir mans klients, kura pavisam adekvātais un audzinātais bulterjerpuika letāli sakoda mazo pūdeli. Vienkārši. Tā gadījās. Bez īpašas iepriekšējas kvakšķēšanas . Un diemžēl darba lietās man ir sanācis saskarties ar to, ka sakož vienkārši. Tāpat. Pēkšņi.Un nevajag nemaz kvankšķi. (mana bolonka arī bija pilnīgi klusiņa un nekvakšķēja)
Tāpēc, pat, ja pareizāk ir diži teoretizēt par socializācju u.t.t. manai un suņa veselībai labāk bija ņemt viņu augšā. Jo es nezinu, vai pretīmnācējs ir normāls, vai nē. Ja zināju, tad cita runa. Kaimiņu zelta retrīvera meitene bija liela draudzene. Arī vīramātes VAS bija ienācis pēc mana mazsuņa ģimenē un viņa jau kucēna vecumā tika nolikta pie vietas. Tā, ka es īpaši nepiedalos eksperimentos pieaugušus dažādu kategoriju suņus sadraudzināt. Priekš kam vajag pamēģināt? Un, ja nu nav draudzība?
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Suns sakož suni.

Postby Cālis » 02 May 2011, 01:33

Tā kā ļoti daudziem gribas izteikties par šo tēmu, taču tas neatbilst sadaļas prasībām, piedāvāju viedokļoks dalīties šeit, taču konkrētas atbildes autoram publicēt tepat.
User avatar
Cālis
Baby
Baby
 
Posts: 54
Joined: 19 Oct 2010, 13:30
Location: Baloži, Katlakalns

Re: Suns sakož suni.

Postby Buffs » 11 May 2011, 19:20

Šeit arī parādās īstais Latviešu gars, ja to tā var nosaukt. Cilvēkam sirds sāp, bet jūs, kā traki suņi kožat jau esošās brūcēs. Ļoti patika pirmā atbilde, kur korekti tika paskaidrots, ka vainīgi ir abi utt utt, pārējie vienkārši rej.
Par policijas suņiem. Tie ir tādi paši kā policisti - neuzticami un dzīvās būtnes no kā ir jābaidās nevis jācer, ka tas nu pasargās. Manu vecvecāku mājās Jelgavā kaimiņos arī dzīvo pilicists ar policijas suni. Tas ko tas suns ar mani izdarītu, ja tiktu klāt, man pat fantāzija nespēj iztēlot. Suns, kā ierauga mani, nenormāli sāk plēsties pie sētas, riet lielā naidā, kaut gan man nav nācies pat sasveicināties ar suni kur nu vēl viņam ko sliktu izdarīt. Nu labi, attaisnojums, ka viņš narkotiku meklētājs, značit narkomāns. Bet pastoties uz kaimiņu šķībo un šķidro sētu, bixes trīc bez visu kāju palīdzības.

Par tiem maziem sunīšiem. Nu jā, ja ir mazs, ļoti jāskatās. Dažreiz mazie kvekšķīši var izlīst pat caur neiedomājamākajiem pakšiem. Bet ar to jārēķinās, tāpēc jāpatur mazie acīs, lai arī privātmāja tā būtu. Arī man ar savu francīti kucēnu staigājot, nācies ķert uz rokām, jo nāk nekontrolējami lieli suņi, nācies lamāties ar saimniekiem, kas nevar noturēt savu suuni, kuram nav uzpurņa, bet kurš siekalām tekot, atņirgtiem sobiem sēc uz mūsu pusi. Ar to jārēķinās...

Par uzpurņiem - uzskatu, ka visiem lieliem su\ņiem tie vajadzīgi. Cik no lielo suņu sugas pārstāvjiem pārbaudīti uz agresiju??? labi ja 10% un nemēģiniet man pierādīt pretējo. Tāpēc lūk sīka tantiņa velkās pakaļ savam vilku sunim, kas aprej un ņirdz zobus uz visiem, vai vecis, kas izgāzis lielo punci, slāj kkur tāāālu aiz suņa, kurš sacēlis spalu lēnām tuvojas uzbrukuma pozā... Diemžēl tā ir, jo daudzi lieli suņi neieredz kucēnus vcai maza auguma suņukus...

Par tiesām - nav v\erts - LV sen vairs nav taisnības. Policija ir pēdējā vieta kur vispār jebkad var griezties - izsmies un tiesas vilks mēnešiem prāvas kamēr noslēgs bez rezultātiem
Un visbeidzot, ļoti ceru, ka ar suņuku viss ir ok. Veseļojieties un turpmāk vairāk pieskatiet savu mazo
...Neskrien ātrāk par savu sargeņģeli...

http://buffs-everestevor.blogspot.com/
Buffs
Puppy
Puppy
 
Posts: 180
Joined: 14 Apr 2011, 12:15

Re: Suns sakož suni.

Postby pixy » 11 May 2011, 19:26

Jā, īstais latvju gars... Cik labi, ka tev tāds nepiemīt :kanepe:
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

PreviousNext

Return to Jautā un saņem atbildi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests